Skip to main content

Προκήρυξη διαγωνισμού για έξι παιδικές χαρές στον δήμο Θερμαϊκού

Το έργο, προϋπολογισμού 388.616,00 ευρώ, είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κατασκευή μίας ολοκαίνουργιας παιδικής χαράς στη Νέα Μηχανιώνα, στην οδό Μελίνας Μερκούρη και την πλήρη ανακατασκευή πέντε υφιστάμενων προχωρά ο δήμος Θερμαϊκού.

Το έργο, προϋπολογισμού 388.616,00 ευρώ, είναι ενταγμένο στο χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» του Υπ. Εσωτερικών (Αρ. Απόφ.: 58703/23-10-18), και η πλήρης ανακατασκευή των πέντε παιδικών χαρών αφορά τις περιοχές:

    • Άνω Περαία, στην οδό Μ. Αλεξάνδρου.

    • Νέους Επιβάτες, στην οδό Μακεδονομάχου Πύρζα.

    • Νέους Επιβάτες, στην οδό Λογοθέτου.

    • Κάτω Περαία, στην οδό Μηδείας 62Α.

    • Επανομή, πλησίον 3ου Δημοτικού Σχολείου.

Στόχος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, είναι η ουσιαστική αναζωογόνηση των περιοχών παρέμβασης και η αισθητή βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και κυρίως των παιδιών και των οικογενειών τους, μέρος της οποίας αποτελεί και η επίσκεψη στους χώρους αυτούς, προσφέροντας δυνατότητες σωματικής δραστηριότητας και μοναδικές στιγμές παιχνιδιού, αναψυχής και ψυχαγωγίας, διευκολύνοντας σημαντικά τη διαδικασία κοινωνικοποίησης.

Οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν αποξήλωση του παλαιού, δυσλειτουργικού και σε περιπτώσεις βανδαλισμένου εξοπλισμού και τοποθέτηση νέου και σύγχρονου, προκειμένου να επιτευχθεί η λειτουργική και αισθητική ανάπλαση και να ικανοποιηθεί η ανάγκη για ποιοτικούς, ασφαλείς και βάσει ευρωπαϊκών προτύπων κοινόχρηστους παιδότοπους.

Ανάγκη που αναγνωρίσθηκε εξαρχής από τη Δημοτική Αρχή Θερμαϊκού, καταλήγει η ανακοίνωση, οδηγώντας σε:

    • δημιουργία νέων παιδικών χαρών στις περιοχές της Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης και της Σκάλας στη Ν. Μηχανιώνα, αλλά και στην παραλία της Επανομής και

    • εκ θεμελίων ανακατασκευή σε Μεσημέρι, Ν. Επιβάτες και Κερασιά.