Skip to main content

Προκηρύσσεται μετά το Πάσχα η μελέτη βιωσιμότητας του τραμ στο Βόλο

Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός επιλογής του μελετητικού γραφείου που θα κληθεί να εκπονήσει τη μελέτη βιωσιμότητας καθώς και την οικονομικοτεχνική μελέτη για το τραμ του
Αμέσως μετά το Πάσχα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός επιλογής του μελετητικού γραφείου που θα κληθεί να εκπονήσει τη μελέτη βιωσιμότητας, καθώς και την οικονομικοτεχνική μελέτη για το τραμ του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος Βόλου, κ. Αλέκος Βούλγαρης, με το διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΑΣΑ , κ. Δημήτρη Δημητρίου, έλαβε τη διαβεβαίωση ότι μετά το Πάσχα θα «τρέξει» ταχύτατα η σχετική διαδικασία.

Η κατασκευή του δικτύου του τραμ στην πόλη του Βόλου εντάσσεται στα έργα που ο δήμος προτείνει ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων του 2013. Παράλληλα με τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου ο δήμος Βόλου θα διερευνήσει το επόμενο διάστημα τις δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου του τραμ από τις δημόσιες επενδύσεις (Εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους), τα χρηματοδοτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ιδιωτικές επενδύσεις με τη σύμπραξη δημόσιου -ιδιωτικού τομέα.