Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018
x

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ NYT: ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Χάρτης που δημοσιεύουν οι New York Times παρουσιάζει ένα ανύπαρκτο κίνημα των «Μακεδόνων στην Ελλάδα», το οποίο, σύμφωνα με την εφημερίδα, θα μπορούσε να θέσει σε δημοψήφισμα την ανεξαρτησία του.

Έντονα προκλητικό είναι δημοσίευμα των New York Times, το οποίο, με αφορμή το δημοψήφισμα που θα κρίνει την ανεξαρτησία ή όχι της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο, παρουσιάζει χάρτη για το πώς θα μπορούσε να διαμορφωθεί η Ευρώπη, εάν τυχόν ανεξαρτησία της Σκωτίας φέρει δημοψηφίσματα και σε άλλες χώρες.

Αυτό που προκαλεί οργή είναι ότι στον χάρτη, που φέρεται να υπογράφει το Κίνημα Κινήματος για μια Ελεύθερη Ευρώπη (European Free Alliance), εμφανίζεται το ανύπαρκτο κίνημα Lerin, ή αλλιώς των «Μακεδόνων στην Ελλάδα», το οποίο θα μπορούσε να θέσει σε δημοψήφισμα την ανεξαρτησία του!

Εξάλλου οι New York Times καταλήγουν στο συμπέρασμα πως τα όποια κινήματα αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ και φωνή, μετά από μια ενδεχόμενη απόσχιση της Σκωτίας, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε «αλλαγή των συνόρων της Ευρώπης, κάτι που προκαλεί πονοκέφαλο ήδη, σε πολλές κυβερνήσεις της Ευρώπης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ