Skip to main content

Προκλητικός Ακάρ: Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία και το 1922

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας υποστήριξε ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις με τα όπλα που αγόρασαν.

Ο Χουλουσί Ακάρ ανεβάζει εκ νέου τους τόνους και συνεχίζει τις προκλήσεις. Με νέες του δηλώσεις ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ζητά από τους πολίτες της Ελλάδας «να διδαχθούν από την ιστορία και το 1922» ενώ παράλληλα ασκεί κριτική αναφορικά με την εξοπλιτική ενίσχυση της χώρας μας.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ και ο ανταποκριτής του στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης το πρωί της Πέμπτης (11/11) ο Χουλουσί Ακάρ είπε «η Ελλάδα έχει υπερβολική αγάπη για τα εξοπλιστικά. Επιδιώκουν να εξοπλιστούν με την ενθάρρυνση και την κατεύθυνση της Γαλλίας».

«Ονειρεύονται. Αλλά αυτή είναι που προκαλεί ζημίες. Δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις οικονομικές υποχρεώσεις για τα όπλα που αγόρασαν» είπε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας.

«Αυτό επιδεινώνει τις υπάρχουσες οικονομικές δυσκολίες του ελληνικού λαού.Ο εξοπλισμός δεν έχει κανένα νόημα ακόμα κι αν είναι αριθμητικά ισοδύναμος με την Τουρκία γιατί τα μαθηματικά και η ιστορίας είναι ξεκάθαρα. Το 1919 ξεκίνησαν μια περιπέτεια με την ενθάρρυνση Βρετανών και Γάλλων.Το αποτέλεσμα είναι γνωστό: 9Η Σεπτεμβρίου 1922. Οι Έλληνες να διδαχθούν από την ιστορία» συμπλήρωσε.