Skip to main content

Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: Αυθάδης η Ελλάδα - Το ΝΑΤΟ να δει τις ενέργειες της Αθήνας

«Οι ενέργειες και η ρητορική της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία δεν ευθυγραμμίζεται με το πλαίσιο φιλίας και συμμαχίας», είπε ο Τούρκος υπουργός.

Με νέες αναφορές στο ΝΑΤΟ επανήλθε την Παρασκευή ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, συντηρώντας την προκλητική ρητορική κατά της Αθήνας.

Μιλώντας σε στρατιωτική εκδήλωση, ο Ακάρ σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως η Άγκυρα θα συνεχίσει να απαντά έναντι στην «αυθάδειας» της Ελλάδας, όπως είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Απευθύνθηκε δε και στους συμμάχους του ΝΑΤΟ… προειδοποιώντας τους να είναι αντικειμενικοί απέναντι στις ελληνικές κινήσεις.

Όπως σημείωσε, η Τουρκία παρακολουθεί στενά τις ενέργειες της Αθήνας, καταλογίζοντας μάλιστα στην Ελλάδα ότι «παραβλέπει το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας».

«Το ΝΑΤΟ και οι τρίτες χώρες πρέπει να παρακολουθούν το τι κάνει η Ελλάδα. Οι ενέργειες και η ρητορική της απέναντι στην Τουρκία δεν ευθυγραμμίζεται με το πλαίσιο φιλίας και συμμαχίας», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Yπενθυμίζεται ότι νωρίτερα υπήρξε αντίδραση των ΗΠΑ, μέσω του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σχετικά με τις ανυπόστατες κατηγορίες της Άγκυρας για τους ελληνικούς S-300 και τους ισχυρισμούς περί δήθεν παρενόχλησης τουρκικών αεροσκαφών. Μεταξύ άλλων, το αμερικανικό ΥΠΕΞ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κυρώσεων για το αντιπυραυλικό σύστημα των S-300.