Skip to main content

Προκριματικά Μουντιάλ: Μόνο νίκη κόντρα στη Γεωργία θέλει απόψε η Εθνική

Η ελληνική ομάδα κατέχει αυτή τη στιγμή την τρίτη θέση στο γκρουπ παραμένοντας αήττητη, με διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Σουηδία.

Ο δρόμος για το Μουντιάλ του Κατάρ περνάει από το Μπατούμι για την Εθνική ομάδα, που θα πρέπει να φύγει οπωσδήποτε με τη νίκη απόψε (9/10, 19:00) από τη Γεωργία για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, ως μία από τις δύο πρώτες ομάδες των προκριματικών στο Β΄ όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η ελληνική ομάδα κατέχει αυτή τη στιγμή την τρίτη θέση στο γκρουπ παραμένοντας αήττητη, με διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Σουηδία (παίζει την ίδια ώρα εντός έδρας με το Κόσοβο), την οποία νίκησε στο ΟΑΚΑ και θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τρίτη (12/10) στη Στοκχόλμη, στο παιχνίδι που ουσιαστικά θα κρίνει σε μέγιστο βαθμό τη δεύτερη θέση.

Η αγωνιστική αστάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που έχασε από δύο πολύτιμους βαθμούς στα παιχνίδια με τη Γεωργία στο ΟΑΚΑ και το Κόσοβο εκτός (ισοφαρίστηκε στο 90΄+2) αλλά νίκησε την πολύ πιο δυνατή Σουηδία, προβληματίζει τον ομοσπονδιακό προπονητή Τζον Φαν Σχιπ, που πάντως ευελπιστεί αυτό να σταματήσει στο Μπατούμι.

«Με τη Γεωργία είχαμε προβλήματα στο προηγούμενο παιχνίδι και πρέπει να πάμε πιο καλά αύριο. Να είμαστε καλύτεροι. Είμαστε καλά πνευματικά και σωματικά, περιμένουμε το παιχνίδι και ανυπομονούμε γι΄ αυτό», σχολίασε στην χθεσινή (8/10) συνέντευξη Τύπου, ο Ολλανδός εκλέκτορας.

«Η Γεωργία και το Κόσοβο είναι καλές ομάδες. Προετοιμαζόμαστε με καλό τρόπο και ξέρουμε πως πρέπει να είμαστε πιο καλοί από τον Μάρτιο. Αναζητούμε τρόπους για να αποφύγουμε τα προβλήματα που είχαμε», συνέχισε.

Ταυτόχρονα, εστίασε στην προσήλωση του πλάνου: «Εάν το κάνουμε αυτό, εάν υλοποιήσουμε το πλάνο μας, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είμαι πεπεισμένος πως θα καταφέρουμε το καλό αποτέλεσμα αύριο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και πρέπει να το πιστέψουμε».

Όσο για το αν θα διατηρήσει το σχηματισμό 3-5-2; «Παίζουμε από τον Ιούνιο έτσι. Έχουμε παίκτες που παίζουν έτσι στις ομάδες τους. Μπορούμε να προσαρμόσουμε την ομάδα σε δύο συστήματα: και στο 4-3-3 και στο 3-5-2. Θα δούμε το πως θα ξεκινήσουμε αύριο και ποιο σύστημα θα διαλέξουμε».

Στο ίδιο μήκος και ο Γιώργος Μασούρας, που είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένος τον τελευταίο καιρό, δήλωσε: «Σε τέτοιου είδους παιχνίδια υπάρχουν και τα δύο πράγματα. Θα πρέπει να ακολουθήσουμε το πλάνο που έχουμε. Να είμαστε έξυπνοι στο παιχνίδι. Να μην ξεφύγουμε συναισθηματικά και χάσουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Λεπτό με λεπτό να γινόμαστε καλύτεροι και να πάρουμε τους 3 βαθμούς».

Στις προηγούμενες οκτώ αναμετρήσεις με τη Γεωργία η Ελλάδα μετρά έξι νίκες, ενώ δύο αγώνες έληξαν ισόπαλοι με τελευταίο το 1-1 του περασμένου Μαρτίου, στο γήπεδο της Τούμπας.

Στην τελευταία αναμέτρηση επί γεωργιανού εδάφους, πριν από δέκα χρόνια (11 Οκτωβρίου του 2011) στην Τιφλίδα, η Εθνική είχε νικήσει 2-1 και είχε κατακτήσει σε αυτό το παιχνίδι την πρόκριση για την τελική φάση του EURO 2012.

Στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής, στο Μπατούμι, ο Φαν΄τ Σχιπ διατήρησε το 3-4-1-2, δείχνοντας ότι έχει καταλήξει στην απόφαση να ξεκινήσει με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με το προβάδισμα να ανήκει σε αυτή την περίπτωση στους Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο και Τζαβέλλα.

Ένα ερωτηματικό υπάρχει ως προς τον παίκτη που θα πλαισιώσει τον Παυλίδη στην επίθεση, καθώς τη θέση διεκδικούν δύο διεθνείς που πρόσφατα είχαν τεθεί αντίπαλοι επίσης σε διεθνή αγώνα, ο Μασούρας (Ολυμπιακός) και ο Πέλκας (Φενέρμπαχτσε), ενώ στα υπόψη υπάρχει και ο Δουβίκας.

Κατά συνέπεια, ένα πιθανό αρχικό σχήμα της Εθνικής ομάδας αποτελείται από τους Βλαχοδήμο, Χατζηδιάκο, Μαυροπάνο, Τζαβέλλα, Ανδρούτσο, Τσιμίκα, Μπουχαλάκη, Σιώπη, Μπακασέτα, Παυλίδη και Μασούρα ή Πέλκα.