Skip to main content

Προκρίνει τη συμφωνία Eurobank και Grivalia το ΤΧΣ

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας και η σταθερότητας του συστήματος

Θετικά αποτιμά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τη συμφωνία της Eurobank με τη Grivalia. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας, ενώ συμβάλλει στην περαιτέρω σταθερότητα του συστήματος.

Συγκεκριμένα το ΤΧΣ αναφέρει ότι κατ’ εφαρμογή του ιδρυτικού του νόμου (Ν. 3864/2010) λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, των Ελλήνων φορολογουμένων και για τη διατήρηση της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως τονίζει, προστάτευσε το δημόσιο συμφέρον διατηρώντας την αξία της συμμετοχής του και κατοχύρωσε, πως καθ’ όλη τη διάρκεια της συναλλαγής και τη διαδικασία αυτής, θα διασφαλιστούν πλήρως και δεν θα θιγούν τα οικεία δικαιώματα που απορρέουν από τον νόμο 3864/2010 και την από 4/12/2015 υφιστάμενη Συμφωνία Πλαίσιο (RFA) με την τράπεζα Eurobank.

«Η συναλλαγή ενισχύει την κεφαλαιακή θέση της εν λόγω τράπεζας, προάγει την διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, εξυγιαίνοντας το χαρτοφυλάκιο της νέας τράπεζας και συμβάλει στην περαιτέρω σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, που σε κάθε περίπτωση αποτελεί έναν εκ των βασικών σκοπών του Ταμείου» καταλήγει η ανακοίνωση.