Skip to main content

Πρόκριση με πρωτιά για Κολομβία,εκτός λόγω fair play η Σενεγάλη! (vid)

Οι «καφετέρος» θα παίξουν στα νοκ άουτ με μία εκ των Αγγλία ή Βέλγιο ενώ οι Αφρικανοί μένουν εκτός στην ισοβαθμία με την Ιαπωνία λόγω καρτών!

Την πρόκρισή της στα νοκ άουτ του Mundial κατέκτησε η Κολομβία που επικράτησε με 0-1 της Σενεγάλης κατά την τελευταία αγωνιστική του 8ου ομίλου στη «Samara Arena».

Σκόρερ για τους «καφετέρος» ήταν στο 84΄ο Γέρι Μίνα όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χουάν Κιντέρο, ο στόπερ της Μπαρτσελόνα κάρφωσε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα του Χαντίμ Εντιάιγ διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον οι Λατινοαμερικάνοι περιμένουν να μάθουν την αντίπαλό τους από τον 7ο όμιλο στους «16» της διοργάνωσης που θα είναι είτε η Αγγλία, είτε το Βέλγιο.

Αντίθετα οι «Λέοντες της Τερανγκά» μένουν εκτός συνέχειας εξαιτίας του fair play καθώς έχουν δεχθεί 6 κίτρινες κάρτες έναντι 4 που έχουν δεχθεί οι Ιάπωνες.

Οι συνθέσεις:

Σενεγάλη (Σισέ): Εντιάιγ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74' Ουαγκέ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκέιγ, Μπαλντέ (80' Κονατέ), Μανέ, Νιάνγκ (86' Σακό).

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Άριας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83' Λέρμα), Κουαδράδο, Κιντέρο, Ροντρίγκες (31' Μουριέλ), Φαλκάο (89' Μπόρχα).

Η τελική βαθμολογία

1) Κολομβία 6 (5-2)
2) Ιαπωνία 4 (4-4)
3) Σενεγάλη 4 (4-4)
4) Πολωνία 3 (2-5)