Skip to main content

Προκρίθηκε και ο Ατρόμητος, 3-2 τη Ντουνάισκα και τώρα Λέγκια (video)

Οι Περιστεριώτες υπέταξαν ξανά τη σλοβακική ομάδα και πέρασαν στον 3ο προκριματικό γύρο εκεί όπου τους περιμένει η ισχυρή πολωνική ομάδα.

Tην πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League πανηγυρίζει και ο Ατρόμητος που επικράτησε με 3-2 επί της Ντουνάισκα Στρέντα στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Οι Περιστεριώτες θα τεθούν πλέον αντιμέτωποι με τη Λέγκια Βαρσοβίας και η πρώτη αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις 8 Αυγούστου και το «Polish Army Stadium» της πολωνικής πρωτεύουσας ενώ αντίστοιχα η ρεβάνς στις 15 Αυγούστου και το Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου.

Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ στο 22' όταν ο Κατράνης έκανε ωραία κίνηση περνώντας δύο αντιπάλους του, μπήκε στην περιοχή και με σουτ νίκησε τον Γεντλίτσκα κάνοντας το 1-0 ενώ στο 27' κέρδισε πέναλτι καθώς ο Μανούσος ανατράπηκε από τον Όραβετς με τον Ιρακινό διαιτητή Μοχάμεντ Αλ - Χακίμ να δείχνει την άσπρη βούλα. Ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης το εκτέλεσε εύστοχα πετυχαίνοντας το 2-0.

Μάλιστα, το συγκρότημα του Γιάννη Αναστασίου έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχει άλλο ένα γκολ με τον Βέλλιο στο 28' να πλασάρει αλλά ο Γεντλίτσκα μπλόκαρε τη μπάλα ενώ στο 43' ο τερματοφύλακας των Σλοβάκων απέκρουσε ξανά νέο πλασέ του υψηλόσωμου Θεσσαλονικιού στράικερ. Ο χορός των ευκαιριών έκλεισε στο 46' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα αριστερά, ο Γούτας έπιαε κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Γεντλίτσκα.

Η Ντουνάισκα Στρέντα κατάφερε να μειώσει στο 54' καθώς ο Ραμίρες έγινε κάτοχος της μπάλας μετά από διπλό λάθος στην άμυνα των Περιστεριωτών και πλάσαρε εύκολα από τη μικρή περιοχή τον Μέγιερι για το 2-1 ενώ στο 70' κέρδισε πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Κατράνης. Στο 72' ο Κάλμαρ το εκτέλεσε εύστοχα νικώντας τον Μέγιερι για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Η αθηναϊκή ομάδα πήρε προβάδισμα ξανά στο 76' όταν ο Ούμπιντες εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Ρισβάνης έπιασε κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νικώντας τον Γεντλίτσκα για να πετύχει το 3-2.

Το συγκρότημα του Πέτερ Χιμπάλα έχασε τεράστια ευκαιρία στο 90' καθώς έπειτα από σέντρα, ο Κάλμαρ πήρε κεφαλιά με τη μπάλα να πηγαίνει προς τα δίχτυα αλλά ο Καχιλά την έδιωξε πάνω στη γραμμή σε κόρνερ. Ο Ατρόμητος άγγιξε το τέταρτο γκολ στο 90' + 4' όταν ο Ρόσα πάσαρε στον Μανούσο που πλάσαρε αλλά ο Γεντλίτσκα απέκρουσε εντυπωσιακά.

Η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν στο 90' + 7', ο Κάλμαρ εκτέλεσε φάουλ από μακριά αλλά η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μέγιερι.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Αναστασίου): Μέγιερι, Κιβρακίδης, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Μάντσον, Χαρίσης, Ούμπιδες (86' Νάτσος), Ενσικουλού (71' Ρόσα), Βέλλιος (60' Καχίλα), Μανούσος.

Ντουνάισκα Στρέντα (Χιμπάλα): Γιέντλιτσκα, Όραβετς (62' Βεζελόφσκι), Κρούζλιακ, Βίντα Μ., Μπλάκμαν (79' Ντίβκοβιτς), Κόστρνα, Κάλμαρ, Ρόναν (46' Βίντα Κ.), Τσμέλιν, Ταϊβό, Ραμίρεζ.