Skip to main content

Προκρίθηκε στον τελικό του Γουίμπλεντον ο Νόβακ Τζόκοβιτς - Αντιμετωπίζει τον Νικ Κύργιο

Παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1 από τον Κάμερον Νόρι, ο Σέρβος τενίστας έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να επικρατήσει με 3-1 σετ

Ένα βήμα από το 21ο Grand Slam της καριέρας του απέχει πλέον ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1 από τον Κάμερον Νόρι, ο Σέρβος τενίστας έπαιξε όσο ακριβώς χρειαζόταν για να επικρατήσει με 3-1 σετ (2-6, 6-3, 6-2, 6-4) και να προκριθεί στον τελικό του Γουίμπλεντον (Κυριακή, 10/07) για 8η φορά στην καριέρα του, όπου θ΄ αντιμετωπίσει τον Νικ Κύργιο (ο Ελληνοαυστραλός βρέθηκε στον καταληκτικό αγώνα του τουρνουά μετά την αποχώρηση του Ράφαελ Ναδάλ, λόγω τραυματισμού).

Η 27η συνεχόμενη νίκη του «Νολε» στο λονδρέζικο Major (έχει να ηττηθεί από τον Ιούλιο του 2017) έστειλε τον 35χρονο Σέρβο στο μεγάλο τελικό του Γουίμπλεντον, όπου θα επιδιώξει να κατακτήσει το 4ο συνεχόμενο τρόπαιο στο All England Club (συνολικά έβδομο) και να πλησιάσει τον Ράφαελ Ναδάλ σε απόσταση... αναπνοής από τις κατακτήσεις Grand Slam (22 μετρά ο Ισπανός έναντι 20 των Τζόκοβιτς και Φέντερερ).   

Πέρυσι στο Τορίνο (ATP Finals) ο Τζόκοβιτς είχε συναντηθεί ξανά με τον Κάμερον Νόρι και τότε του είχε «επιτρέψει» να πάρει μόλις τρία game (6-2, 6-1). Σήμερα ο Βρετανός, με την παρότρυνση των συμπατριωτών του που είχαν κατακλύσει το κεντρικό κορτ, έκανε το τέλειο πρώτο game το οποίο πήρε άνετα με 6-2, αλλά από κει και πέρα «μίλησε» η μεγάλη κλάση του νο1 του ταμπλό.

Ο 11ος ημιτελικός στην καριέρα του «Νολε» στο Γουίμπλεντον (περισσότερους έχει μόνο ο Ρότζερ Φέντερερ με 13), 32ος σε Major (κανείς άλλος δεν έχει τέτοιο νούμερο) και 43ος σε Grand Slam βρήκε τον πρώην κορυφαίο τενίστα του κόσμου να μπαίνει «κοιμισμένος» στο γήπεδο, αλλά συνήλθε πάρα πολύ γρήγορα κι «αποκατέστησε την τάξη».

Ισοφάρισε σε 1-1 κάνοντας μπρέικ στο 8ο game του δεύτερου σετ (5-3) και κρατώντας το σερβίς του έφτασε στο 6-3, στο τρίτο πήρε από νωρίς την «κατάσταση στα χέρια του» κι αφού προηγήθηκε 5-1 έκλεισε το σετ στο 6-2.

Κλείνοντας τον αγώνα με 13 άσους πήρε το τρίτο σετ πιο δύσκολα με 6-4 και με σφιγμένη την γροθιά του εστειλε το μήνυμα στον Νικ Κύργιο ενόψει της μεταξύ τους αναμέτρησης σε δύο 24ωρα.

Ο Νόρι (νο9 του ταμπλό) έγινε μόλις ο 4ος Βρετανός στην Open era του αθλήματος που έφτασε στην τετράδα, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει ο 2ος που θα έπαιρνε το «εισιτήριο» για τον τελικό του Γουίμπλεντον.