Skip to main content

Προληπτική ανάκληση των φωτιστικών Gothem από την ΙΚΕΑ

Η ανάκληση έχει προληπτικό χαρακτήρα και βασίζεται σε μόνο τρία περιστατικά σύμφωνα με τα οποία περιστράφηκαν τα καλώδια μέσα στα φωτιστικά.

Η ΙΚΕΑ παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν τα φωτιστικά Gothem να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν και να τα επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα IKEA για την πλήρη αποζημίωση τους.

Η ανάκληση έχει προληπτικό χαρακτήρα και βασίζεται σε μόνο τρία περιστατικά σύμφωνα με τα οποία περιστράφηκαν τα καλώδια μέσα στα φωτιστικά. Τα εν λόγω καλώδια ενδέχεται εφόσον φθαρούν να έρθουν σε επαφή με το μεταλλικό σώμα του φωτιστικού και να το κάνουν ηλεκτρικά ενεργό με αποτέλεσμα να είναι υπάρχει θέμα ασφάλειας.

Η ανάκληση αφορά και τα τρία μοντέλα των φωτιστικών GOTHEM, δύο επιτραπέζιων και ενός επιδαπέδιου.

Η ΙΚΕΑ δεν έχει λάβει καμία αναφορά για ατυχήματα, έλαβε όμως αναφορές από δύο πελάτες και ένα εργαζόμενο σύμφωνα με τις οποίες δέχθηκαν ηλεκτρική εκκένωση, χωρίς άλλες συνέπειες. Η ΙΚΕΑ δεν διακινδυνεύει να συμβούν νέα αντίστοιχα περιστατικά και για αυτό τον λόγο ανακαλεί όλα τα επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά GOTHEM για την αποφυγή νέων περιστατικών και παράλληλα την ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.

Tα επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά GOTHEM πωλούνταν από τον Οκτώβριο του 2015.

Tα επιδαπέδια και επιτραπέζια φωτιστικά GOTHEM μπορούν να επιστραφούν σε οποιοδήποτε κατάστημα ΙΚΕΑ για την πλήρη αποζημίωση τους. Δεν απαιτείται η απόδειξη αγοράς.

Η ΙΚΕΑ ζητά συγνώμη για την οποιαδήποτε τυχόν αναστάτωση.