Skip to main content

Προληπτικός έλεγχος αερόσακων σε 17.189 Toyota Corolla

Ο προληπτικός έλεγχος αερόσακου οδηγού αυτοκινήτων TOYOTA Corolla αφορά σε 17.189 οχήματα, παραγωγής από το Νοέμβριο 2001.

Πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου αερόσακου οδηγού αυτοκινήτων TOYOTA Corolla εκτελεί η εταιρεία ΤOYOTA Ελλάς, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε 17.189 οχήματα, παραγωγής από το Νοέμβριο 2001 έως τον Ιούνιο 2004 και όπως επισημαίνεται από την TOYOTA στα εμπλεκόμενα οχήματα που είναι εφοδιασμένα με αερόσακο οδηγού, υπάρχει το ενδεχόμενο η πυκνότητα του προωθητικού αερίου στον πυροκροτητή του αερόσακου να μειωθεί με το πέρασμα του χρόνου, σαν αποτέλεσμα της εναλλαγής υψηλών - χαμηλών θερμοκρασιών και της υγρασίας μεταξύ του αερίου και του σφραγισμένου περιβλήματος.

Εάν αυτό συμβεί, τότε ενδέχεται να υπάρξει ρήξη στο φορέα του πυροκροτητή κατά τη διαδικασία εκτόνωσης του αερόσακου. Η ΤΟΥΟΤΑ αποφάσισε προληπτικά να προβεί στην ανάκληση των συγκεκριμένων οχημάτων.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος / αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.