Skip to main content

Προμαχώνας: Περίμεναν 6 ώρες στα σύνορα - Κανονικά πλέον οι έλεγχοι

Φραγμός λόγω κορωνοϊού από τη Βουλγαρία στους οδηγούς από την Ελλάδα δημιούργησε έμφραγμα στον Προμαχώνα. Μετά από πιέσεις επανήλθαν κανονικοί έλεγχοι

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφει σιγά-σιγά η διέλευση των οχημάτων από τον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα προς τη Βουλγαρία μετά το χθεσινό φραγμό από τη γειτονική χώρα στο πλαίσιο των ελέγχων για τον κορωνοϊό. Χθες οι βουλγαρικές αρχές προχώρησαν σε πλήρη έλεγχο και καταγραφή όλων των διερχόμενων αυτοκινήτων και επιβατών στο Τελωνείο του Προμαχώνα με αποτέλεσμα να φρακάρει όλο το σύστημα και να σχηματιστούν ουρές χιλομέτρων. Αναγνώστρια της Voria.gr μάς μετέφερε ότι περίμενε από τις 10 χθες το βράδυ στην ουρά και πέρασε τους ελέγχους και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα στις 4 το πρωί σήμερα.

Διαβάστε: Ουρές χιλιομέτρων στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας λόγω κορωνοϊού(vid)

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, μετά από πιέσεις που υπήρξαν στις βουλγαρικές αρχές από τις 11.15 σήμερα το πρωί επανήλθε η κανονική διαδικασία ελέγχων στο τελωνείο του Προμαχώνα. Ήδη οι ουρές αυτοκινήτων και φορτηγών έχουν μειωθεί αισθητά και σύντομα αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Σημειώνεται ότι πολλοί είναι οι Έλληνες από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.