Skip to main content

Προμαχώνας: Ουρά 10 χλμ από αυτοκίνητα Σέρβων τουριστών (φωτο)

Η ουρά των οχημάτων αποτελείται κατά συντριπτική πλειονότητα από αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες - Ακόμα μεγαλύτερη ουρά από φορτηγά

Την ίδια εικόνα παρουσιάζει για τρίτη συνεχή μέρα η κατάσταση στον Προμαχώνα, καθώς μία τεράστια ουρά οχημάτων να αναμένει να εισέλθει στη χώρα μας από τη βουλγαρική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η ουρά των οχημάτων στα Κούλατα, που αποτελείται κατά συντριπτική πλειοψηφία από αυτοκίνητα με σερβικές πινακίδες, ξεπερνά τα δέκα χιλιόμετρα.

Την ίδια ώρα η ουρά των φορτηγών αγγίζει τα 15 χλμ.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, οι βουλγαρικές αρχές και πολίτες της γειτονικής χώρας έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση στα σύνορα με την Ελλάδα.



Οι Σέρβοι υπήκοοι μετά και την οριστικοποίηση της ελεύθερης διέλευσης στη χώρα μας μέσω Βουλγαρίας έχουν ξεκινήσεις κατά χιλιάδες τη μετάβαση προς την Ελλάδα, γεγονός που έχει φρακάρει κυριολεκτικά το σημείο εισόδου στον Προμαχώνα Σερρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Δευτέρα, η επιβολή μπλόκου στους Σέρβους πολίτες είχε δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση στους τουρίστες από τη βαλκανική χώρα που είχαν ξεκινήσει για τις παραλίες της Β. Ελλάδας και έμειναν ακινητοποιημένοι στα ελληνουβουλγαρικά σύνορα.

Πηγή φωτογραφίας: Βλάσης Γιτόπουλος