Skip to main content

Προμαχώνας: Τετραπλάσια τα κρούσματα σε σχέση με το Ελ.Βενιζέλος

Τετραπλάσια είναι τα θετικά δείγματα από τα τεστ που διενεργούνται στον Προμαχώνα για τον κορωνοϊό σε σχέση με το Ελ. Βενιζέλος-Εξονυχιστικοί έλεγχοι.

Τετραπλάσια θετικά δείγματα κορωνοϊού σε σχέση με το «αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος» εντοπίζονται στα τεστ που διενεργούν οι αρμόδιες αρχές στο συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα κατά την έλευση τουριστών και επισκεπτών στην Ελλάδα, όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση αποφάσισε να εντείνει τους στοχευμένους ελέγχους στις πύλες εισόδου με έμφαση το πέρασμα της Βορείου Ελλάδος.

«Από την 1 Ιουλίου μέχρι και την 11η Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας 67.797 τεστ, εκ των οποίων τα 218 ήταν θετικά. Ποσοστό μόλις 0,35%. Όμως, τα στοιχεία δείχνουν ότι τα θετικά τεστ είναι τετραπλάσια στον Προμαχώνα, από ό,τι για παράδειγμα στο Ελευθέριος Βενιζέλος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Όπως ανακοινώθηκε από τα ξημερώματα της Τετάρτης όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορωνοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα. Τα αποδεικτικά έγγραφα των αρνητικών τεστ που θα ελέγχονται εξονυχιστικά και σε περίπτωση επίδειξης μη-αυθεντικού, πλαστού, εγγράφου, θα επιβάλλονται φυσικά οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

Παράλληλα, ενισχύονται οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου από την Αλβανία. Ήδη, το Σαββατοκύριακο έγιναν 1.011 στοχευμένοι έλεγχοι στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς και θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και στην Κρυσταλλοπηγή.