Skip to main content

Προμήθεια τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων

Την ένταξη της «Προμήθειας τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων» στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 369.000 ευρώ υπέγραψε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδον
Την ένταξη της «Προμήθειας τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων» στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2007 – 2013 (ΕΣΠΑ), με προϋπολογισμό 369.000 ευρώ υπέγραψε η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή.

«Στη Χαλκιδική, με την προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος δίνεται η δυνατότητα σε μια μεγάλη, όμορφη, τουριστική περιοχή να απαλλαχτεί από εικόνες ντροπής, με απορρίμματα διάσπαρτα στην ύπαιθρο, ακόμη και σε ζώνες που συγκεντρώνουν παραθεριστές και τουρίστες. Έτσι αναβαθμίζεται το σύνολο της περιοχής και μπορεί να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες. Ελπίζω η αξιοποίηση του τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων να συντελέσει στην περιβαλλοντική αναβάθμιση και στη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής κατοίκων, παραθεριστών και επισκεπτών της περιοχής», τόνισε η κ. Λιονή.

Η πράξη αφορά στην προμήθεια και εγκατάσταση ενός μεταφερόμενου τεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων συμβατικής δυναμικότητας 40 τόνων την ώρα, όταν διαχειρίζεται οικιακά απορρίμματα.

Την αίτηση χρηματοδότησης υπέβαλε στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο δήμος Μουδανιών για λογαριασμό της ΔΕΔΑ 2ης Διαχειριστικής Ενότητας νομού Χαλκιδικής.