Skip to main content

Προμηθεύεται αλάτι για την επόμενη τριετία η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Ήδη οι αποθήκες στους επτά νομούς έχουν 4.000 τόνους και κινείται η διαδικασία για άλλους 20.000 τόνους για τα επόμενα τρία χρόνια.

Προμήθειες αλατιού για την επόμενη τριετία σχεδιάζει να κάνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε να έχει απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων.

Μπορεί για φέτος ήδη να υπάρχουν διαθέσιμοι 4.000 τόνοι αλατιού στις αποθήκες που διαθέτει η Περιφέρεια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όμως ανάλογα με τη χρονιά οι ανάγκες μπορεί να αποδειχτούν μεγαλύτερες. Οι ποσότητες αυτές προέρχονται από τις περσινές προμήθειες.

Η διαδικασία των προμηθειών που κινεί η Περιφέρεια, σύμφωνα με τον προϊστάμενο Πολιτικής Προστασίας, Μπάμπη Στεργιάδη, επιχειρεί να καλύψει ποσότητες αλατιού 20.000 τόνων, που αντιστοιχούν σε περίπου 7.000 ανά έτος για την επόμενη τριετία.

Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα έγινε σύσκεψη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας, ώστε να διασφαλιστεί η ετοιμότητα στην αντιμετώπιση τυχόν χιονοπτώσεων για τη φετινή περίοδο. Στους περισσότερους νομούς ήδη υπάρχει ενεργή εργολαβία για να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα της φετινής χειμερινής περιόδου και μέσα στο Νοέμβριο θα γίνει η καθιερωμένη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου ανά νομό, τόσο για τις πλημμύρες, όσο και για τις χιονοπτώσεις.

Εκεί, σύμφωνα με τον κ. Στεργιάδη θα επισημανθούν και τυχόν νέα «κόκκινα» σημεία, όπου θα πρέπει οι υπηρεσίες να προσέξουν περισσότερο τον φετινό χειμώνα και να οριστικοποιηθεί το σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών.

«Θεωρούμε ότι είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο και πως με το αλάτι δεν θα έχουμε πρόβλημα, διότι έγινε σοβαρή προετοιμασία όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα χρόνια. Ετοιμότητα θα έχουμε και σε επίπεδο υπηρεσιών και εργολαβιών, ενώ η διαδικασία κήρυξης περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λειτούργησε και θα συνεχίσει να λειτουργεί πολύ καλά», είπε ο κ. Στεργιάδης.