Skip to main content

Πρόωρες συντάξεις και εθελούσιες, τέλος!

Τέλος στις πρόωρες συντάξεις, που χορηγούνται σήμερα, με κάθε αιτιολογικό, και χωρίς εξαιρέσεις, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας. Η σχετική εισήγηση βρίσκεται ήδη στον γραφείο του κ.

Τέλος στιςπρόωρες συντάξεις, που χορηγούνται σήμερα, με κάθε αιτιολογικό, και χωρίςεξαιρέσεις, ετοιμάζεται να ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας. Η σχετικήεισήγηση βρίσκεται ήδη στον γραφείο του κ. Ανδρ. Λοβέρδου, την έχει κάνειαποδεκτή κι ετοιμάζεται να την ανακοινώσει. Στο ίδιο πακέτο, όπως αναφέρουν οιπληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και η επιβολή ενός πρόσθετου φόρου, ο οποίος θαπροβλεφθεί αποκλειστικά και μόνο για τη σωτηρία των Ασφαλιστικών Ταμείων. Τούψος του θα αποτελέσει αντικείμενο διαβούλευσης, αλλά η απόφαση επιβολής του θαπρέπει να θεωρείται σχεδόν ως δεδομένη.


Επίσης, ο κ. Λοβέρδος θα ανακοινώσειπάγωμα όλων των εθελουσίων που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή, καθώς καιαπαγόρευση εφαρμογής του μέτρου στο μέλλον, για όσο διάστημα κριθεί απαραίτητο.Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι κάποιες «ουρές» εθελουσίων, που βρίσκονται σεεξέλιξη, όπως αυτή του ΟΤΕ, κινδυνεύουν. Επίσης, το υπουργείο Εργασίας θακαλέσει οργανισμούς του Δημοσίου, στενού κι ευρύτερου τομέα, που έχουνεκκρεμότητες με το ΙΚΑ, να τις τακτοποιήσουν άμεσα, καθώς όπως θα τονισθείπεριθώρια για νέους διακανονισμούς, συμβιβασμούς και συναφείς διευθετήσεις, δενυπάρχουν. Και μπορεί ο ΟΑΕΔ να βρήκε τα λεφτά και τελικώς αύριο να πληρώσει τοεπίδομα ανεργίας στους δικαιούχους, όμως, όπως επισημαίνεται από το υπουργείο,αν το πρόβλημα δεν λυθεί διαρθρωτικά, τότε πολύ σύντομα θα επαναπροκύψει καιτότε δεν θα επιλύεται.