Skip to main content

Πρόωρος τελικός με Βοσνία για την Εθνική - Τα πλάνα του Αναστασιάδη

Στα ευχάριστα για την Εθνική είναι η επάνοδος του Παπασταθόπουλου - Πώς αναμένεται να παρατάξει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο Άγγ. Αναστασιάδης

Το «εμπόδιο» του Λιχτενστάιν αποδείχθηκε χαμηλό για την Εθνική ομάδα, στην πρεμιέρα της στην προκριματική φάση του Euro 2020.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα πέρασε με 2-0 από τη Βαντούζ, αλλά το… crash test αναμένει απόψε στη Ζένιτσα (26/3, 21:45), όπου η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη, που τα τελευταία χρόνια αποτελεί μόνιμο «παρτενέρ» της στους προκριματικούς ομίλους Παγκοσμίου Κυπέλλου και Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η προετοιμασία ξεκίνησε την επομένη της συνάντησης με το Λιχτενστάιν, καθώς ο ομοσπονδιακός προπονητής Άγγελος Αναστασιάδης μίλησε στους διεθνείς για την επικείμενη αναμέτρηση, ενώ ο άμεσος συνεργάτης του, Στέλιος Γιαννακόπουλος, «αποκρυπτογράφησε» τους Βόσνιους, τους οποίους είχε παρακολουθήσει στη συνάντηση του περασμένου Σαββάτου, με την Αρμενία.

Ως εκ τούτου, παίκτες και τεχνική ηγεσία προετοιμάστηκαν για ένα παιχνίδι υψηλής έντασης, απέναντι σε έναν αντίπαλο ανάλογου επιπέδου. Στα ευχάριστα για την Εθνική είναι η επάνοδος του Παπασταθόπουλου, που είχε ενοχλήσεις και προφυλάχθηκε προκειμένου να είναι 100% έτοιμος για το βαλκανικό ντέρμπι.

«Εμείς σε κάθε ματς, εντός ή εκτός, έχουμε στόχο τη νίκη. Νιώθω πολύ μεγάλη ευθύνη. Εάν επιτευχθεί ο στόχος της πρόκρισης, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς», έδωσε το στίγμα ο ομοσπονδιακός προπονητής, Άγγελος Αναστασιάδης.

«Πρέπει να πω το εξής: πιστεύω ότι θα παίζεται μέχρι τελευταία αγωνιστική. Αυτή είναι η σκέψη μου. Όλα τα ματς είναι πολύ κρίσιμα. Όλα τα ματς είναι τρεις πόντοι. Δεν σημαίνει ότι αν έχουμε ένα άσχημο αποτέλεσμα θα έχουν τελειώσει όλα. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά. Άλλη φορά είσαι καλός και χάνεις. Άλλη φορά είσαι κακός και κερδίζεις», πρόσθεσε.

Όσο για την αντίπαλο της Ελλάδας; «Είναι μέσα στους διεκδικητές. Έχει πληθώρα καλών παικτών. Γι΄ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία για εμάς το παιχνίδι».

Όσον αφορά την ενδεκάδα και παρά τους ενδοιασμούς που εξέφρασε ο Μακεδόνας εκλέκτορας, η επιστροφή του αρχηγού της Εθνικής θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Αν διατηρηθεί το 4-2-3-1, ο Παπασταθόπουλος θα είναι δίπλα στον Σιόβα, οπότε ένα ερωτηματικό έχει να κάνει με τον Κουρμπέλη, που ξεκίνησε βασικός στο Λιχτενστάιν.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού θα μπορούσε να μετακινηθεί στη μεσαία γραμμή, εκτός αν η διάταξη αλλάξει σε 3-5-2 οπότε τότε θα παραμείνει στα στόπερ. Ο Τάσος Δώνης αναμένεται να είναι βασικός στην επίθεση, απόντος του Μήτρογλου που τραυματίστηκε το περασμένο Σάββατο. Να σημειωθεί ότι στη θέση του έχει κληθεί ο Ντουρμισάι.

Στις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις του ομίλου θα παίξουν Αρμενία-Φινλανδία (19:00) και Ιταλία-Λιχτενστάιν (21:45).