Πέμπτη 15 Απριλίου 2021
x

ΠΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΚΕΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ THESS INTEC

Το ΕΚΕΤΑ προτίθεται να αναπτύξει σε περίπτωση τελικής έγκρισης της πρότασης, υποδομές σε κτήρια 11.000 τμ. στους χώρους του Thess INTEC.

Δήλωση πρόθεσης συνεργασίας (Letter of Intent), για την ανάπτυξη και την εγκατάσταση μέρους των νέων ερευνητικών υποδομών του ΕΚΕΤΑ (ΕΚΕΤΑ 2.0) στους χώρους του Thess INTEC, που αναπτύσσονται στην Περαία Θεσσαλονίκης, υπέγραψαν σήμερα το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και το Κέντρο Καινοτομίας Thess INTEC.

Το ΕΚΕΤΑ προτίθεται να αναπτύξει, σε περίπτωση τελικής έγκρισης της πρότασής του από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, υποδομές σε κτήρια 11.000 με option για πρόσθετα 5.000 τμ. για όλα του τα Ινστιτούτα.  Από τη δική του πλευρά, το Κέντρο Καινοτομίας Thess INTEC ανέλαβε τη δέσμευση για την ένταξη της  πρωτοβουλίας των νέων υποδομών του ΕΚΕΤΑ στους χώρους του Κέντρου στην Περαία, με την ανάλογη μεταβίβαση δικαιωμάτων επιφάνειας γης που απαιτούνται.

Οι νέες ερευνητικές υποδομές κάτω από τον τίτλο ΕΚΕΤΑ 2.0 πρόκειται να προσδώσουν στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, που ήδη αναπτύσσεται με αριστεία και πρωτοπορία στον ερευνητικό χώρο στην Ευρώπη και παγκοσμίως, πρόσθετες δυνατότητες για τη διασύνδεση της έρευνας με τη βιομηχανία αλλά και την προσέλκυση παγκόσμιων και ευρωπαϊκών εταιρειών στη χρήση ερευνητικών υποδομών υψηλής ποιότητας.

Το μνημόνιο πρόθεσης συνεργασίας υπέγραψε από την πλευρά του ΕΚΕΤΑ ο νέος πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Τζοβάρας και από την πλευρά του Thess INTEC ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Ευθυμιάδης.

Στην υπογραφή παρευρέθηκαν η κα. Γεωργία Αϋφαντοπούλου, Διευθύντρια Ερευνών στο ΙΜΕΤ/ ΕΚΕΤΑ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Thess INTEC και σύμβουλος ανάπτυξης του Πάρκου, καθώς και ο κ. Πάρις Κοκορότσικος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ & σύμβουλος ανάπτυξής του Τhess INTEC.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ