Skip to main content

Προς αναστολή λειτουργίας το 1o ΓΕΛ Νεάπολης λόγω κορωνοϊού (vid)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το 1ο ΓΕΛ Νεάπολης, καθώς βρέθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές. Κατάληψη σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Νεάπολης.

των Κάτια Γερακαρίτου - Λευτέρη Ζαβλιάρη

Αναστάτωση επικρατεί στη σχολική κοινότητα των δήμων Νεάπολης – Συκεών, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που έχουν εντοπιστεί σε μαθητές της περιοχής.

Σήμερα, σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νεάπολης, στο οποίο από χθες είναι κλειστό ένα τμήμα της πρώτης γυμνασίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλείσει το 1ο Γενικού Λυκείου Νεάπολης, καθώς όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα, δύο χθες και ένα σήμερα. Ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στη Voria.gr έχει ενημερώνει τον ΕΟΔΥ και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, και αναμένει οδηγίες.

Το πιθανότερο σενάριο πάντως είναι να δοθεί εντολή να τεθεί σε αναστολή το σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται τα αποτελέσματα και από άλλους μαθητές, οι οποίοι πήγαιναν σε κοινά γυμναστήρια, όπου ξεκίνησαν να καταγράφονται κρούσματα Covid. Ωστόσο, οι μαθητές λόγω της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με τα κρούσματα κάνουν κατάληψη στο σχολείο.

Εν τω μεταξύ, σε καραντίνα είναι περίπου 50 μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Νεάπολης – Συκεών. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στη Voria.gr ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης Θανάσης Φροσύνης, βρίσκονται σε καραντίνα 25 μαθητές στη Νεάπολη, 25 στις Συκιές και επτά στην Πολίχνη.

Τα παιδιά αυτά έχουν έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσματα και κρίθηκε απαραίτητο να μπουν σε καραντίνα. Τα τμήματα τα οποία φοιτούσαν τα παιδιά λειτουργούν κανονικά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε σχολικές μονάδες του δήμου Νεάπολης - Συκεών λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι τα εξής σχολεία:

1ο δημοτικό Νεάπολης

1ο ΓΕΛ Νεάπολης

2ο Γυμνάσιο Νεάπολης

1ο Γυμνάσιο Συκεών

2ο ΓΕΛ Συκεών

5ο Γυμνάσιο Νεάπολης

10 Γυμνάσιο Νεάπολης

1ο Λύκειο Πεύκων