Skip to main content

Νάουσα: Αναζητείται επενδυτής για το Χιονοδρομικό στα 3-5 Πηγάδια

Πολυδάπανη κρίνεται η συντήρηση του χιονοδρομικού κέντρου στα 3-5 Πηγάδια με τη διοίκηση του δήμου Νάουσας να δρομολογεί μακροχρόνια μίσθωση.

Σε μακροχρόνια μίσθωση και επενδύσεις στο χιονοδρομικό κέντρο των 3-5 Πηγαδίων προσβλέπει η δημοτική αρχή του δήμου Νάουσας, άποψη που εξέφρασε ο δήμαρχος Νικόλας Καρανικόλας στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορούσε τη μίσθωσή του.

«Στόχος μας είναι να πετύχουμε μια μακροχρόνια μίσθωση που να κυμαίνεται μεταξύ των 35 και 40 ετών, η οποία θα γίνει από ιδιώτη που δεν θα είναι απλά διαχειριστής αλλά και επενδυτής του χιονοδρομικού», αναφέρει στην Voria.gr ο κ. Καρανικόλας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο μόνος τρόπος προκειμένου το χιονοδρομικό κέντρο στη Νάουσα να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο είναι μισθωθεί για πολλά χρόνια, ώστε να δοθεί και η ευκαιρία στον επενδυτή να μπορέσει να βρει τα κεφάλαια για να αναβαθμίσει τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με τους μέχρι τώρα υπολογισμούς, η συντήρηση των μηχανημάτων του χιονοδρομικού αγγίζει τα 2 εκατ.ευρώ, ενώ η αντικατάσταση του αναβατήρα μπορεί να ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ, κάτι που σύμφωνα με τον δήμαρχο της Νάουσας απαιτεί ένα σχέδιο για επενδύσεις σε βάθος χρόνου.

Όπως λέει ο κ. Καρανικόλας η διαδικασία αναμένεται να κινηθεί από το ερχόμενο καλοκαίρι σε συνεννόηση με το δημοτικό συμβούλιο.

1+1 η μίσθωση για φέτος

Σε κάθε περίπτωση, σε βραχυπρόσθεσμο ορίζοντα το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσε στη μίσθωση του χιονοδρομικού κέντρου για 1+1 χρόνο σε ιδιώτη.

Ήδη η απόφαση έχει κατατεθεί στην οικονομική επιτροπή και εντός του επόμενου 15νθημέρου αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τον ανάδοχο που θα αναλάβει τη διαχείριση του χιονοδρομικού.

Η διαδικασία δεν χωρά άλλωστε αργοπορία, αφού σύμφωνα με τον κ. Καρανικόλα απαιτείται να γίνουν ορισμένες εργασίες πριν ξεκινήσει τη λειτουργία του το κέντρο, οπότε ο ανάδοχος πρέπει να αναλάβει το γρηγορότερο.