Skip to main content

Προς άνοιγμα της εστίασης μετά το Πάσχα με τραπεζάκια έξω

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων φέρεται να έδωσε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση της εστίασης, εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα.

Νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν θα ανοίξει η εστίαση, καθώς η επιτροπή φέρεται να αποφάσισε το άνοιγμα του κλάδου αμέσως μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καφέ και εστιατόρια θα ανοίξουν μετά από έξι μήνες τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα, 3 ή 4 Μαΐου αντίστοιχα, με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, που θα περιλαμβάνουν τραπεζάκια έξω, συγκεκριμένο αριθμό ατόμων ανά κατάστημα και μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων.

Να σημειωθεί ότι η εστίαση παραμένει κλειστή από τις 3 Νοεμβρίου.

Στις 6 ο πρωθυπουργός θα απευθύνει μήνυμα αφενός για το Πάσχα στην πόλη και αφετέρου για το σχέδιο άρσης του lockdown.

Αλλαγές εξάλλου προωθούνται και στο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, καθώς η επιτροπή φαίνεται να προκρίνει η απαγόρευση τη Μεγάλη Εβδομάδα να ξεκινάει από τις 22:00 αντί για τις 21:00 (και το πιθανότερο κατά μία επιπλέον ώρα το Μεγάλο Σάββατο λόγω της Ανάστασης) ενώ για μετά το Πάσχα εξετάζεται η απαγόρευση να πάρει ακόμα μία ώρα παράταση, δηλαδή για μετά τις 23:00, δεδομένου ότι θα ανοίξει και η εστίαση.

Τις προηγούμενες ημέρες γίνονταν συζητήσεις για άνοιγμα της εστίασης στις 10 Μαϊου, μαζί με τα σχολεία λίγες ημέρες πριν το άνοιγμα του τουρισμού.

Φρένο στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις ενόψει Πάσχα

Ωστόσο, παρά την τελευταία αυτή η εξέλιξη, η κυβέρνηση φαίνεται πως δεν συμφωνεί με τις μετακινήσεις ενόψει Πάσχα, δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας. Αυτό είπε το πρωί της Τετάρτης η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη σημειώνοντας πως ενδέχεται να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις ακόμα και το απόγευμα.

Δείτε - Πελώνη: Θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν μετακινήσεις για Πάσχα