Skip to main content

Προς άρση η απαγόρευση λειτουργίας στα «φρουτάκια»

Ανοιχτό άφησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου το ενδεχόμενο να επιτραπεί εκ νέου η λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, «κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις». Το προσεχές διάστημα και οι ταμειακές μη
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, το ενδεχόμενο να επιτραπεί εκ νέου η λειτουργία των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών, «κάτω από αυστηρές προϋποθέσεις», προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα την άμεση κατάθεση νομοσχεδίου για τη λειτουργία των ψυχαγωγικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε ότι θα διαχωριστούν τα τυχερά από τα ψυχαγωγικά ηλεκτρονικά παιχνίδια και χαρακτήρισε ως άμεσο ζήτημα για την κυβέρνηση την άρση της απαγόρευσής τους, καθώς θα πάψει η χώρα μας να πληρώνει 31.000 ευρώ την ημέρα, μετά την ποινή, που της επιβλήθηκε από την ΕΕ, το 2004, όταν εφαρμόσθηκε ο σχετικός νόμος.

«Αυτά είναι λεφτά πεταμένα από το παράθυρο», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας ότι θα φέρει προς συζήτηση όλο το πλέγμα των τυχερών παιχνιδιών.

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε παράλογες και παράνομες -μετά και την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου- «τις δρακόντειες απαγορεύσεις», συμπληρώνοντας ότι η απόφαση της πλήρους απαγόρευσης αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο ενδεδειγμένος τρόπος, ιδιαίτερα σήμερα, στην εποχή της νέας τεχνολογίας, που υπάρχει ο παράνομος τζόγος στο Ίντερνετ και η ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισήμανε ότι «με την άρση της απαγόρευσης θα βγει ολόκληρος κλάδος από την ανεργία» και συμφώνησε πως «δεν έχει νόημα να πετάμε από το παράθυρο ένα εκατομμύριο ευρώ το μήνα, την ίδια ώρα μάλιστα που η χώρα περνάει τέτοια μεγάλη οικονομική κρίση».

Το προσεχές διάστημα και οι ταμειακές μηχανές για καύσιμα

Νωρίτερα ο κ. Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει ότι σύντομα θα εκδοθεί και η υπουργική απόφαση για τη λειτουργία ταμειακών μηχανών, που θα εκδίδουν αποδείξεις στη λιανική αγορά καυσίμων.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Χατζηδάκη, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «να ελεγχθεί και να εξυγιανθεί η αλυσίδα, που ξεκινάει από τη χονδρική και πηγαίνει στη λιανική, στο χώρο των πετρελαιοειδών».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να χάσει άλλον πολύτιμο χρόνο για την εφαρμογή του μέτρου, που ανάμεσα στα άλλα θα πατάξει και τη φοροδιαφυγή».