Skip to main content

Προς αξιοποίηση η πρώην «Μακεδονική Ταβέρνα» από τον δήμο Θεσσαλονίκης

Κλιμάκια του δήμου υπό την επίβλεψη αρμόδιων αντιδημάρχων προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης, καθαρισμού του οικοπέδου και κατεδάφισης αυθαιρέτων.

Σε εργασίες αποκατάστασης, καθαρισμού του οικοπέδου και κατεδάφισης αυθαιρέτων κτισμάτων στην πρώην «Μακεδονική ταβέρνα» προχώρησαν κλιμάκια του δήμου Θεσσαλονίκης, με την επίβλεψη των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη και Οικονομικών Μιχάλη Κούπκα. Το συγκεκριμένο ακίνητο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του δήμου και τα τελευταία χρόνια είχε εγκαταλειφθεί. Η συνολική οικοπεδική έκταση ανέρχεται σε 1488,60 τ.μ με κτίσμα 125 τ.μ.



Το ακίνητο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του δήμου Νεάπολης- Συκεών, είχε παραχωρηθεί κατά χρήση στον πρώην δήμο Αγίου Παύλου και με τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης παραδόθηκε στον δήμο Θεσσαλονίκης το 2014. Έκτοτε παρέμενε αναξιοποίητο.

Οι παρεμβάσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, κρίθηκαν επιβεβλημένες τόσο για τον ευπρεπισμό και την καθαριότητα του χώρου, όσο και για την δυνατότητα εκ νέου αξιοποίησής του με διαγωνισμό εκμίσθωσης. «Ο στόχος της αύξησης εσόδων μέσω της αξιοποίησης και εκμετάλλευσης όλων των περιουσιακών στοιχείων του δήμου που λιμνάζουν είναι κομβική επιλογή του οικονομικού επιτελείου» σημειώνει ο δήμος.