Skip to main content

Προς διαγωνισμό για την εκμίσθωση του πρώην Maison Crystal ο δήμος

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης δεν θέλει να χαθεί άλλη σεζόν για τον χώρο, όπου μέχρι το 2012 λειτουργούσε το μπαρ Maison Crystal στη Νέα Παραλία.

Στην αξιοποίηση του χώρου, όπου μέχρι το 2012 λειτουργούσε το μπαρ Maison Crystal στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης και τα τελευταία χρόνια έχει παραδοθεί στη φθορά και την εγκατάλειψη(διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ της Voria.gr) προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης. Στις καταστροφές που έχει υποστεί το κτίσμα ήρθαν να προστεθούν και οι ζημιές που προκλήθηκαν σε υπαίθρια κατασκευή από τη χθεσινή φωτιά και οι οποίες αναμένεται να καταγραφούν από μηχανικούς του δήμου τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, η άποψη που επικράτησε τελικά για τον χώρο είναι η εκμίσθωσή του και πάλι ως αναψυκτήριο. Μάλιστα, ήδη τρέχουν οι διαδικασίες για να ξαναλειτουργήσει ο χώρος, ο οποίος επί χρόνια έζησε στιγμές αίγλης, ενώ παράλληλα ήταν και πηγή χρηματοδότησης για τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Στην παρούσα φάση, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού ετοιμάζει, υπό την καθοδήγηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάση Παππά, την κανονιστική απόφαση για τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου ως προς την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, θα είναι ξεχωριστή κανονιστική απόφαση για το συγκεκριμένο χώρο, από το συνολικό κανονιστικό πλαίσιο, το οποίο σχεδιάζεται, παράλληλα αυτό το διάστημα, για τα τέσσερα περίπτερα της Νέας Παραλίας, στα οποία θα υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα.

Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, προωθείται ξεχωριστή κανονιστική για το συγκεκριμένο χώρο, καθώς έχει άλλες ιδιαιτερότητες, διαθέτει άδεια αναψυκτηρίου και λειτουργούσε ήδη ως χώρος αναψυχής.

Μάλιστα, ο κ. Παππάς έχει δώσει ήδη εντολή να τρέξουν γρήγορα οι διαδικασίες και να εισαχθεί προς έγκριση η κανονιστική για το πρώην Maison Crystal στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στη συνέχεια σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες το θέμα εισάγεται για ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο, αποστέλλεται για την τελική έγκριση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και έπειτα αναλαμβάνει η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου, η οποία θα κληθεί να προχωρήσει τη διαδικασία εκμίσθωσης με πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Η κ. Αγγελίδου εκτιμά ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλη σεζόν και να ενοικιαστεί και να αξιοποιηθεί τόσο το πρώην Maison Crystal όσο και τα άλλα περίπτερα της Νέας Παραλίας.