Skip to main content

Προς Δεκέμβριο του 2023 οι εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας

Είναι δικαιολογημένο και λογικό το αίτημα του συνόλου των προέδρων για παράταση των επιμελητηριακών εκλογών, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Προς τον Δεκέμβριο του 2023, εάν χρόνο και έναν μηνά από τον Νοέμβριο του 2022 που ήταν προγραμματισμένες, αναμένεται να μετατεθούν οι εκλογές στα Επιμελητήρια της χώρας.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, οι περιορισμοί που επέβαλε η πανδημία τα τελευταία δυο χρόνια, καθυστέρησαν την υλοποίηση των σχεδιασμών των επιμελητηριακών διοικήσεων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε δικαιολογημένο και λογικό το αίτημα του συνόλου των προέδρων για παράταση των επιμελητηριακών εκλογών για τον λόγο αυτό και ζήτησε από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να αποδεχθεί την παράτασή τους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ αναμένεται να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Ανάπατυξης, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό δοθεί και δικαίωμα τρίτης θητείας σε όσους προέδρους έχουν ήδη δύο, κάτι για το οποίο θα χρειαστεί σχετική ρύθμιση καθώς με βάση τα ισχύοντα έχουν τεθεί ως ανώτατο όριο οι δύο θητείες.

Η ανάρτηση του κ. Μπρατάκου:

Οι περιορισμοί που επέβαλε η πανδημία τα τελευταία δυο χρόνια, καθυστέρησαν την υλοποίηση των σχεδιασμών των επιμελητηριακών διοικήσεων. Το αίτημα του συνόλου των προέδρων για παράταση των επιμελητηριακών εκλογών είναι δικαιολογημένο και λογικό. Γι’ αυτό και ως πρόεδρος του μεγαλύτερου επιμελητηρίου της χώρας, ζήτησα από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να αποδεχθεί την παράτασή τους μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.