Skip to main content

Προς διαπλάτυνση η λεωφόρος Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας

Προγραμματική συμφωνία ΠΚΜ - δήμου για τη διάνοιξή της με χρησιμοποίηση τριών λωρίδων κυκλοφορίας και δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν των ρευμάτων

Προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, για τη μελέτη διαπλάτυνσης της 27ης επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας, υπέγραψε ο δήμος Θερμαϊκού.

Η μελέτη αφορά τη διαπλάτυνση της Περιφερειακής οδού (ΕΠΟ 27) από την Περαία έως και τη Ν. Μηχανιώνα. Σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να υπάρξει διάνοιξη της λεωφόρου με χρησιμοποίηση τριών λωρίδων κυκλοφορίας και δημιουργία πεζοδρομίων εκατέρωθεν των ρευμάτων.

Η κεντρική οδική αρτηρία του δήμου Θερμαϊκού, που, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, έχει παρακμιακά χαρακτηριστικά με την στενότητά της και την παντελή έλλειψη πεζοδρόμησης, «ως γνωστόν ευθύνεται για πολλαπλά τροχαία ατυχήματα και αρκετά θανατηφόρα κατ’ έτος και η διαπλάτυνσή της αποτελεί μια διαχρονική απαίτηση των κατοίκων, πεζών και οδηγών».

«Πιστεύουμε πως σύντομα θα μπορέσουμε, με υπογεγραμμένη την προγραμματική σύμβαση, να φτάσουμε στην διαπλάτυνση που θα διασφαλίζει ασφαλέστερη και ταχύτερη μετακίνηση πεζών και οχημάτων», δήλωσε ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης και διαβεβαίωσε πως «είμαστε πιο κοντά στη μέρα που θα αλλάξει καθοριστικά η εικόνα που παρουσιάζουν Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγία Τριάδα, Ν. Κερασιά και Ν. Μηχανιώνα».

Φωτογραφία αρχείου