Skip to main content

Προς δίκτυο εταιριών στο εξωτερικό η λαρισαϊκή Inter Engineering

Με έδρα την Λάρισα πρωτοπορεί στο χώρο της ασφάλειας δεδομένων και επεκτείνεται στο εξωτερικό αρχής γενομένης από τη Σερβία, όπου δημιούργησε εταιρία με τη μέθοδο του franchising.

Τη δημιουργία δικτύου εταιριών στο εξωτερικό με τη μέθοδο του franchising δρομολογεί η λαρισαϊκή εταιρία Inter Engineering, η οποία έχει καθιερωθεί στην ελληνική αγορά πληροφορικής στον τομέα της διανομής και υποστήριξης ασφάλειας δεδομένων. Ήδη, η Inter Engineering προχώρησε στη δημιουργία εταιρίας με τη μέθοδο του franchising στη Σερβία, ενώ επόμενες αγορές-στόχοι για την εταιρία είναι η Βουλγαρία, τα Σκόπια και η Μάλτα.

 

Όπως επισημαίνει στη Voria.gr ο διευθυντής της Inter Engineering, κ. Josmaarten Swinkels, η εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία της αναζήτησης  τοπικών συνεργατών για τη δημιουργία των επιχειρήσεων στη Βουλγαρία και τα Σκόπια, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκεται και η αγορά της Μάλτας. Τα σχέδια της εταιρίας, η οποία έχει παρουσία τα τελευταία χρόνια στη Κύπρο, για την επέκταση στο εξωτερικό αναμένεται να υλοποιηθούν εντός της επόμενης διετίας.


«Διαλέξαμε τη Σερβία για την ώριμη νοοτροπία πληροφορικής, τους ταλαντούχους επαγγελματίες πληροφορικής και την αναπτυσσόμενη οικονομία. Η ασφάλεια δεδομένων βιώνει σημαντικότατες εξελίξεις στην Σερβία», αναφέρει ο κ. Swinkels. Ο ίδιος αναφέρει ότι η εταιρία του Βελιγραδίου ουσιαστικά θα λειτουργεί ως υποκατάστημα της Inter Engineering, η οποία θα παρέχει καθοδήγηση και υποστήριξη στους σέρβους συνεργάτες. 


Η Inter Engineering αποτελεί μια καινοτομική εταιρία και πρωτοπόρα στην Ελλάδα στο χώρο της ασφάλειας δεδομένων. Ιδρύθηκε το 1991 στη Λάρισα από τον Josmaarten Swinkels  με σκοπό την καταπολέμηση ιών υπολογιστών. Σήμερα διαθέτει ένα πορτφόλιο λύσεων που καλύπτει σχεδόν κάθε ανάγκη ασφάλειας δεδομένων. Προσφέρει συμβουλές, προϊόντα και υπηρεσίες σε εταιρίες πληροφορικής δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν οποιοδήποτε έργο ασφάλειας δεδομένων επαγγελματικά, οποιαδήποτε και αν είναι η δική τους τεχνογνωσία ή επιχειρηματική εστίαση. Διατηρεί, δε, στρατηγικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρίες του χώρου παγκοσμίως και μεταξύ άλλων με τις F-Secure, Clearswift και Precise Biometrics

Σύμφωνα με τον κ. Swinkels, ο χώρος της ασφάλειας δεδομένων έχει μπει τα τελευταία χρόνια σε έντονη τροχιά ανάπτυξης. «Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί, γιατί αυξάνεται και η διείσδυση της πληροφορικής. Εξάλλου, σήμερα ανοίγουν νέα θέματα ασφάλειας, που δημιουργούνται σε περιπτώσεις απομακρυσμένης πρόσβασης, όπως είναι πχ η ισχυρή ταυτοποίηση», εξηγεί ο κ. Swinkels.