Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΞΕΔΙΔΕ ΤΗ 19ΧΡΟΝΗ

Τα δύο ερωτήματα που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη και η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αίτημα στην αρμόδια εισαγγελική αρχή για τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του αστυνομικού που κατηγορείται ότι κακοποιούσε και εξέδιδε την 19χρονη στην Ηλιούπολη έχει υποβάλλει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Στην ανακοίνωση που έρχεται ως απάντηση σε δύο ερωτήματα για την υπόθεση που υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:

1. Ο συλληφθείς αστυνομικός έχει τεθεί σε αργία με απόλυση από τις 19 Ιουνίου 2021 με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξύβριση και απειλή σε βάρος άλλου αστυνομικού.

2. Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας έχει υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή αίτημα για δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του και των στοιχείων του, το οποίο ωστόσο προϋποθέτει την έκδοση σχετικής διάταξης του Εισαγγελέα.

3. Στον συγκεκριμένο αστυνομικό την 26 Μαρτίου 2021 χορηγήθηκε φύλλο πορείας στο πλαίσιο ενίσχυσης της Υποδιεύθυνσης Πεζών Περιπολιών με συνολικά 103 αστυνομικούς.

4. Η ανεύρεση και σύλληψη τυχόν άλλων εμπλεκομένων είναι θέμα τιμής για την αστυνομία. Θα αποδοθεί δικαιοσύνη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξακολουθεί να επιμένει στο ψέμα και στην υποκρισία» «παρά τις ταχύτατες συλλήψεις και τις συντριπτικές απαντήσεις που δόθηκαν για τον τρόπο που κινήθηκε η Ελληνική Αστυνομία στην υπόθεση».A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ