Skip to main content

Προς επαναλειτουργία η κλινική Covid στο νοσοκομείο Κιλκίς

Η εν λόγω μονάδα μαζί με άλλες περιφερειακών νοσοκομείων σταμάτησε να λειτουργεί με απόφαση της 4ης ΥΠΕ στα τέλη Ιανουαρίου λόγω μείωσης κρουσμάτων.

Θέμα επαναλειτουργίας της κλινικής Covid στο νοσοκομείο του Κιλκίς τίθεται μετά τη σημαντική αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, όλη την περασμένη εβδομάδα (Δευτέρα-Κυριακή) διακομίστηκαν στη Θεσσαλονίκη 13 ασθενείς από το Κιλκίς, ενώ οι έξι εξ αυτών διακομίστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εικόνα συμφόρησης που παρουσιάζουν πλέον και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θέτουν ξανά επί τάπητος την επαναλειτουργία της μονάδας covid-19 στο Νοσοκομείο Κιλκίς.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο τελική απόφαση δεν λήφθηκε ακόμα από την κατά νόμο αρμόδια 4η Υγειονομική Περιφέρεια. Αλλά όλες οι πληροφορίες μας συντείνουν προς αυτήν την κατεύθυνση, προσδιορίζοντας σε λίγες ημέρες ή και ώρες τον χρόνο επαναλειτουργίας της μονάδας στο Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω μονάδα μαζί με άλλες περιφερειακών νοσοκομείων σταμάτησε να λειτουργεί με απόφαση της 4ης ΥΠΕ στα τέλη Ιανουαρίου, όταν είχε καταλαγιάσει εντελώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας.