Skip to main content

Προς λουκέτο στις 27 Δεκεμβρίου το «Μακεδονία Παλάς»

Σε λουκέτο φέρεται να οδηγείται το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπως προκύπτει από επιστολή του τμήματος πωλήσεων της εταιρείας, που έχει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης, σε πελάτες.

Προς οριστικό λουκέτο φέρεται να οδεύει το «Μακεδονία Παλάς», το οποίο με επιστολή του ενημερώνει πελάτες του ότι για το διάστημα από τις 27 Δεκεμβρίου 2011 και έπειτα δεν πραγματοποιεί καμία κράτηση, διότι σταματάει τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για μια επιστολή που έστειλε το τμήμα πωλήσεων της «Ελληνικής Τουριστικής», που έχει μέχρι σήμερα τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου, σε πελάτες, οι οποίοι είτε επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν κράτηση, για το τέλος Δεκεμβρίου ή τις αρχές Ιανουαρίου, είτε ζήτησαν ενημέρωση για το εάν ισχύουν οι κρατήσεις τους, μετά από όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για επικείμενο λουκέτο.

Όπως είναι προφανές, οι 120 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου-συμβόλου για τη Θεσσαλονίκη αναμένουν με αγωνία τις εξελίξεις, διότι αν δεν απορροφηθούν σε άλλες δραστηριότητες του Ομίλου Δασκαλαντωνάκη, στον οποίο ανήκει η «Ελληνική Τουριστική», θα βρεθούν άνεργοι με την έλευση του νέου έτους, ελπίζοντας ότι ο νέος διαχειριστής θα προκύψει το ταχύτερο δυνατό και φυσικά θα τους διατηρήσει στο δυναμικό της μονάδας.

Να σημειωθεί ότι για το θέμα η εταιρεία δεν έχει εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.

Πάντως, το ΙΚΑ(ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου), έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες αναζήτησης νέου μισθωτή, με διεθνή διαγωνισμό που θα προκηρυχθεί, μετά την άρνησή του να αποδεχθεί το ποσοστό της μείωσης που ζήτησε η εταιρεία, για να διατηρήσει την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου, επικαλούμενη τη βαθιά ύφεση και το ύψος των επενδύσεων που έχει πραγματοποιήσει.

Σημειώνεται ότι το ενοίκιο που καταβάλλει ο όμιλος Δασκαλαντωνάκη στο ΙΚΑ φθάνει στα 3,6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η διοίκηση του ΙΚΑ υποστηρίζει πως δεν έχει το δικαίωμα να αποδεχθεί μεγαλύτερη μείωση από αυτήν που προβλέπει η σχετική απόφαση της κυβέρνησης, διότι αυτό θα καθιστούσε τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος υπόλογους για απιστία.