Κυριακή 16 Μαΐου 2021
x

ΠΡΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΟΛΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ

Ο δήμος Τρικκαίων θα συνεργαστεί με εταιρεία προκειμένου οι πολίτες και οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν ποιες ακριβώς είναι οι πιστοποιημένες υπηρεσίες

Ένα ακόμη βήμα για τη βελτίωση των υπηρεσιών του προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις κάνει ο δήμος Τρικκαίων, ο οποίος θα συνεργαστεί με εταιρεία για την πιστοποίηση των υπηρεσιών του ως μια Βιώσιμη Πόλη.

Πρόκειται για συνεργασία που θα γίνει με την εταιρεία TÜV AUSTRIA HELLAS για τα «Συστήματα διαχείρισης της βιωσιμότητας πόλεων» βάσει του Διεθνούς Προτύπου & ΕΛΟΤ ISO 37101 για την «Αειφόρο Ανάπτυξη Κοινωνιών» και μέσω αυτής «ο πολίτης, ο επισκέπτης, ο επιχειρηματίας, ο επενδυτής θα μπορεί να γνωρίζει ποιες ακριβώς υπηρεσίες είναι πιστοποιημένες και μπορεί να χρησιμοποιήσει» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επεσήμαναν τα στελέχη της εταιρείας, συνεχίζει η ανακοίνωση, ο δήμος Τρικκαίων θα είναι ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα και ένας από τους πρώτους πανευρωπαϊκά που θα εφαρμόσει αυτό το συγκεκριμένο σύγχρονο πρότυπο για τις βιώσιμες πόλεις, αποτελώντας και παράδειγμα προς εφαρμογή.Σε συνάντηση του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και του γενικού διευθυντή της TÜV AUSTRIA HELLAS & Head of Certification of TÜV AUSTRIA Group International κ. Ιωάννη Καλλιά, συζητήθηκαν τα ζητήματα της συνεργασίας. Οι υπηρεσίες που περιλαμβάνονται στην πιστοποίηση αφορούν σε:

- έκτακτα συμβάντα φυσικών καταστροφών,

- υποδομές της σύγχρονης πόλης (Smart Trikala),

- προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους χωρίς αποκλεισμούς,

- διασφάλιση ποιότητας ζωής και ασφάλειας

- εξασφάλιση ισορροπίας ανθρώπου και περιβάλλοντος ,

Ορισμένες από τις ενέργειες θα βασιστούν σε δράσεις που ήδη έχει υλοποιήσει ο δήμος Τρικκαίων, ο οποίος εφαρμόζει ήδη πλαίσιο των 17 γενικών στρατηγικών στόχων (SDGs) του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βασιλένα Μητσιάδη, ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Γιώργος Χρυσόμαλλος και υπηρεσιακά στελέχη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ