Skip to main content

Προς πώληση βγαίνουν μεγάλα ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου

Το σχετικό έργο έχει αναλάβει η διοίκηση του υπερταμείου, η οποία είναι και η καθ' ύλη αρμόδια για να «τρέξει» το πρόγραμμα.

Το ελληνικό Δημόσιο πρόκειται να βγάλει προς πώληση μεγάλα ακίνητα που του ανήκουν και σήμερα παραμένουν αναξιοποίητα. Πρόκειται για μερικές χιλιάδες, τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα και με τη νέα ρύθμιση θα περάσουν στο χαρτοφυλάκιο του υπερταμείου.

Για τον σκοπό αυτό, το ελληνικό Δημόσιο προχωρά άμεσα στην πρόσληψη ειδικού συμβούλου, έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας. Το σχετικό έργο έχει αναλάβει η διοίκηση του υπερταμείου, η οποία είναι και η άμεσα ενδιαφερόμενη, όπως προαναφέρθηκε, αφού θα «τρέξει» όλο το project.

Για την ιστορία και όχι μόνο, να σημειώσουμε ότι τα ακίνητα αυτά, σήμερα, ανήκουν σε υπουργεία, οργανισμούς και άλλους κρατικούς φορείς και είναι παρατημένα στην ...τύχη τους. Κι όλα αυτά, την ώρα που το κράτος πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, για ενοίκιο, προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες του.

Ωστόσο, επειδή διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να εξορθολογίσει την συγκεκριμένη κατάσταση, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πουλήσει τα κτήρια, που του είναι πλέον άχρηστα κι έτσι να συγκεντρώσει ένα ικανό ποσό για να καλύψει άλλες ανάγκες του.