Skip to main content

Προσαγωγές στη διαμαρτυρία για το δυστύχημα στα ΕΛΠΕ

Σε 39 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία έξω από το κτήριο της «Ελληνικά Πετρέλαια», στο Μαρούσι, κατά τη συγκέντρωση ομάδας ατόμων.

Σε 39 προσαγωγές προχώρησαν το πρωί, οι αστυνομικές αρχές έξω από το κτήριο της «Ελληνικά Πετρέλαια», στο Μαρούσι, όταν ομάδα ατόμων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την έκρηξη στα διυλιστήρια του Ασπροπύργου, από την οποία σκοτώθηκαν τέσσερις εργαζόμενοι.

«Τις μέρες που ο κόσμος της εργασίας θρηνεί ακόμα τέσσερις νεκρούς στο βωμό του κέρδους της εργοδοσίας, μετά την έκρηξη στα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, είναι πέρα από κάθε λογική η καταστολή της διαμαρτυρίας ενάντια στην εταιρία», αναφέρει το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για την εργατική πολιτική, Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τη στάση της αστυνομίας.

Όπως σημειώνει, «οι 39 παντελώς αναίτιες προσαγωγές διαδηλωτών σήμερα έξω από τα γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι, είναι μια ενέργεια πέρα για πέρα απαράδεκτη. Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν μπορούν να λειτουργούν ως φρουροί των συμφερόντων μιας εταιρείας, με τρόπο που θυμίζει τη Χαλυβουργία και τις άλλες περιπτώσεις καταστολής των εργατικών κινητοποιήσεων στα χρόνια των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Όταν υπάρχουν τέσσερις νεκροί, η αυτονόητη υποχρέωση είναι η διαμαρτυρία. Η καταστολή τέτοιων ενεργειών συνιστά πρόκληση».

 

Φωτογραφία αρχείου