Skip to main content

Πρόσβαση του πληθυσμού του Νομού Γρεβενών σε υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας

Το Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Γρεβενών υλοποιεί ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα με σκοπό την προαγωγή της πρωτοβάθμια
Το Εργαστήριο Πειραματικής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή κ. Γεωργίου Ανωγειανάκη σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Γρεβενών και με τη χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενών υλοποιεί ένα πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα με σκοπό την προαγωγή της πρωτοβάθμιας φροντίδας της ψυχικής υγείας στα όρια του Νομού.

Βασικό μέλημα του προγράμματος είναι  η βελτίωση και αξιολόγηση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών για τους πάσχοντες από ψυχική ασθένεια. Στο πλαίσιο καταγραφής και αντιμετώπισης των προβλημάτων ψυχικής υγείας πρόκειται να υλοποιηθούν ομάδες συμβουλευτικού χαρακτήρα με στόχο την έγκυρη ενημέρωση τόσο των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας όσο και των οικογενειών τους, προκειμένου να κατανοήσουν και να  αποδεχτούν τα προβλήματα που απορρέουν από την ψυχική νόσο.