Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022
x

ΠΡΟΣΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Ο ισοβίτης της «17Ν» προσέφυγε προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα που ανέκυψε από την έκδοση των αντίθετων αποφάσεων αναφορικά με τη μεταγωγή του.

Στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο προσέφυγε ο ισοβίτης της «17 Νοέμβρη», Δημήτρης Κουφοντίνας προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα που ανέκυψε από την έκδοση των αντίθετων αποφάσεων, μεταξύ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφορικά με τη μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού.

Στην αίτησή του, η οποία υπογράφεται από τον ίδιο και ορίζει συνηγόρους υπεράσπισής του, την Ιωάννα Κούρτοβικ και τον Δημήτρη Σαραφιανό, υποστηρίζει ότι η άρνηση τόσο της Ποινικής όσο και Διοικητικής Δικαιοσύνης να εκδώσουν απόφαση επί της ουσίας επί του αιτήματός του για το ζήτημα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού, συνιστά αρνησιδικία. Κάτι, που παραβιάζει τα άρθρα 20 του Συντάγματος (παροχή έννομης προστασίας από τα δικαστήρια και δικαίωμα προηγούμενης ακροάσεως) και 25 (αρχή του κράτους δικαίου), όπως επίσης παραβιάζονται τα άρθρα 6 και 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Σύμφωνα με τον πολυισοβίτη αρμόδιο για την επίλυση του επίμαχου θέματος είναι τα Ποινικά Δικαστήρια.

Η κόντρα του Δημήτρη Κουφοντίνα με την Πολιτεία, για την η οποία μάλιστα είχε κατέλθει σε πολυήμερη απεργία πείνας, ξεκίνησε όταν η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου αποφάσισε να μεταχθεί στις φυλακές Δομοκού ενώ ο ίδιος ζητούσε να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ