Skip to main content

Προσφεύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της ΕΕΑ ο ΠΑΟΚ

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύνθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού στηλιτεύοντας τη στάση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Έτοιμος να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια κατά της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι ο ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ θα προχωρήσει σε καταγγελία της σύνθεσης της ΕΕΑ με το επιχείρημα ότι ι Λευτέρης Αυγενάκης διόρισε δύο μέλη χωρίς να ενημερώσει προηγουμένως, ως όφειλε, την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Αξίζει να σημειωθεί πως για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετήθηκε και ο ΣΥΡΙΖΑ που στράφηκε κατά του υφυπουργού Αθλητισμού υπογραμμίζοντας πως «παραπλάνησε τη Βουλή»

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε η αξιωματική αντιπολίτευση:

«Ο «Νόμος Βασιλειάδη» (4603/19) ορίζει στις διατάξεις του περί της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και συγκεκριμένα στο Άρθρο 4 (παρ.2) ότι «τα μέλη του Δ.Σ. της Ε.Ε.Α., τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ύστερα από τη σύμφωνη γνώμη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 32 του Κανονισμού της Βουλής».

Ο κ. Αυγενάκης, προκειμένου να αποφύγει τη βάσανο της δημόσιας συζήτησης επί των επιλογών του και προκειμένου να έχει απόλυτο έλεγχο και χωρίς πιθανότητα εκπλήξεων, επέλεξε να μην εφαρμόσει το ισχύον νομικό πλαίσιο που διασφάλιζε τη διαφάνεια και δεν έθεσε την αλλαγή της σύνθεσής της στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Έτσι, ο κ. Αυγενάκης δολίως παραπλάνησε τη Βουλή δηλώνοντας ότι η Επιτροπή θα συνεχίσει τη θητεία της, ενώ αμέσως μετά προχώρησε σε αντικαταστάσεις των μελών της».