Σάββατο 15 Μαΐου 2021
x

ΤΟΠΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΑΡΕΤΣΟΥΣ ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς έχει λάβει δυο αποφάσεις τελευταία, που αντιτίθενται στο σχεδιασμό του ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μαρίνας.

Να επιστρατεύσει όλα τα ένδικα μέσα για το πάγωμα της διαδικασίας αξιοποίησης της μαρίνας Αρετσούς από το ΤΑΙΠΕΔ είναι διατεθειμένος ο δήμος Καλαμαριάς, όπως ομόφωνα ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Μαρτίου.

Παράλληλα τονίζει ότι «η άποψη της τοπικής κοινωνίας είναι γνωστή» και επισημαίνει ότι «θα αποτυπωθεί με τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος».

Το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς έχει λάβει δυο αποφάσεις τελευταία, που αντιτίθενται στο σχεδιασμό που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της μαρίνας. Με το τελευταίο ψήφισμα – απόφαση επικαιροποιούνται οι άλλες δυο αποφάσεις και ο δήμος θα προχωρήσει στις επόμενες ενέργειες.

Όπως αναφέρει το πρόσφατο ψήφισμα, το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς αποφάσισε:

1. Να ζητήσει από το ΤΑΙΠΕΔ και όλους τους αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Τουρισμού , Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης και Γραφείο Πρωθυπουργού) την απόσυρση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος (αριθ. 22/01/2021 με ΑΔΑ 21PROC008058647 2021-01-27 ) για την αξιοποίηση της Μαρίνας Καλαμαριάς.

2. Να μην εκδοθεί προεδρικό διάταγμα με την ΣΜΠΕ έτσι όπως αυτή τέθηκε στη διαβούλευση και χωρίς να ληφθούν ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ υπόψη οι απόψεις της τοπικής κοινωνίας, έτσι όπως καταγράφηκαν στις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με αριθ. 122/18-05-2020 και 39/22-02-2021.

3. Να χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα, όπως ήδη έχει αποφασιστεί με την 62/2021 Απόφαση Οικονομικής Επιτροπής, ώστε να μην προχωρήσει κανένας διαγωνισμός / πρόσκληση ενδιαφέροντος ή άλλη διαδικασία εις βάρος του τόπου και των συνδημοτών μας. Η άποψη της τοπικής κοινωνίας είναι γνωστή και επιπλέον θα αποτυπωθεί με τη διενέργεια τοπικού δημοψηφίσματος, του οποίου τη διοργάνωση ήδη διερευνούμε.

4. Να κοινοποιηθεί η απόφαση αυτής της ιστορικής συνεδρίασης σε όλους τους παρόντες (Υπουργούς, Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.λ.π.), ώστε να γίνει κοινή παράσταση στον Υπουργό Οικονομικών, Γραφείο Πρωθυπουργού και όπου άλλου κρίνεται απαραίτητο.

Όπως διασαφηνίζεται, «μόνο με την πλήρη και καθολική αποδοχή των αιτημάτων του Δήμου, η επένδυση θα λειτουργήσει προσθετικά στην τοπική οικονομία, θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής και θα τύχει της αποδοχής των οργάνων και του λαού της Καλαμαριάς, που στη μεγάλη του πλειοψηφία επιθυμεί την αξιοποίηση της Μαρίνας, με ήπια όμως μορφή, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα ζωής της πόλης μας».

«Πρέπει να επιτελέσουμε άλλωστε το χρέος μας απέναντι στους παππούδες μας, που ξεριζωμένοι από τις Αλησμόνητες Πατρίδες έστησαν μια ολόκληρη κοινωνία δίπλα στη θάλασσα, όπως και απέναντι στις επερχόμενες γενιές, χρέος που απορρέει από την αίσθηση ευθύνης και καθήκοντος όλων μας», καταλήγει το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Καλαμαριάς.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ