Skip to main content

Προσφυγή για εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη στο Δ. Θερμαϊκού

Ζητά να κηρυχθεί άκυρη η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του Δ. Θερμαϊκού για την εκχώρηση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη

Προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης για την εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτη, κατέθεσε η "Συμπολιτεία Θερμαϊκού" με επικεφαλής τον Σπύρο Κουζινόπουλο.

Συγκεκριμένα, ζητά να κηρυχθεί άκυρη η απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θερμαϊκού για την εκχώρηση για άλλα δύο χρόνια της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτη, έναντι περίπου 3 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της "Συμπολιτείας" στην προσφυγή τους, η ενέργεια αυτή αποβαίνει σε βάρος των συμφερόντων του δήμου Θερμαϊκού και των δημοτών.

Καταλογίζουν στη δημοτική αρχή του Γιάννη Μαυρομάτη πως "έσπευσε να προχωρήσει σε νέο ξεπούλημα της καθαριότητας σε εργολάβους, χωρίς να αξιοποιήσει τη δυνατότητα που δίνει στους ΟΤΑ ο πρόσφατος νόμος του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού στην καθαριότητα".