Πέμπτη 2 Απριλίου 2020
x

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

Σε σύσκεψη δημάρχων νησιών του Βορείου Αιγαίου αποφασίστηκε να μεταφερθεί το αίτημα αποσυμφόρησης των προσφυγικών δομών στον υπουργό Εσωτερικών.

Τον συντονισμό των δράσεων που περιλαμβάνουν και τη διοργάνωση κοινών κινητοποιήσεων σχετικά με προβλήματα που προκαλεί η συνεχιζόμενη προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, συναποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν χθες, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο. Μέσω τηλεδιάσκεψης συμμετείχαν και οι δήμαρχοι Χίου Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης. Συμμετείχαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το κοινό αίτημα της άμεσης αποσυμφόρησης των υπαρχουσών δομών και η αντίθεση στη δημιουργία των νέων που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Αυτό θα μεταφερθεί από τον περιφερειάρχη σήμερα, σε συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο με τη συμμετοχή και των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Την ερχόμενη Παρασκευή, η σύσκεψη θα επαναληφθεί, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την σημερινή συνάντηση και να συναποφασιστεί η παραπέρα στάση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ