Skip to main content

Ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα παίζουν μαζί στο δημαρχείο (φωτο+video)

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φέτος εστιάζει στην προώθηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στο ασφαλές περιβάλλον των σχολείων.

Με παιδικά χαμόγελα και φωνές γέμισε το πρωί της Κυριακής το φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιεί σήμερα η UNICEF σε συνεργασία με τον δήμο για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, όπως έχει ανακηρυχθεί η 20η Νοεμβρίου.

Παιδιά όλων των ηλικιών, ελληνόπουλα και προσφυγόπουλα, έπαιξαν, ζωγράφισαν και διασκέδασαν μαζί, δίνοντας ένα... μάθημα στους «μεγάλους» για την αλληλεγγύη, τη συνεργατικότητα και τον αλληλοσεβασμό που οφείλουν να διέπουν την κοινωνία.

Μέσα από δημιουργικά παιχνίδια και εκπαιδευτικές δραστηριότητες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους, τους παγκόσμιους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης καθώς και για το πώς τα ίδια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον μάθησης στα σχολεία τους.

«Σκοπός της εκδήλωσής μας είναι να μάθουν τα παιδάκια ποια είναι τα δικαιώματά τους και στόχος είναι να μάθουμε όλοι μαζί για την αξία της εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές σχολικό περιβάλλον για όλα τα παιδιά ενάντια στον εκφοβισμό» τόνισε η Έφη Παπαδοπούλου, μέλος του γραφείου επικοινωνίας της UNICEF.

Στον χώρο είχε στηθεί και photobooth όπου μικροί και μεγάλοι φωτογραφήθηκαν με το hashtag της Παγκόσμιας Ημέρας #WorldChildrensDay, ενώ υπήρχαν και διερμηνείς για τους μικρούς φίλους που δεν γνώριζαν ελληνικά.

Στα παιδιά διανεμήθηκε σχολικό υλικό της UNICEF ενώ την εκδήλωση στήριξαν οι SolidarityNow, ΑΡΣΙΣ και METAδραση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού φέτος εστιάζει στην προώθηση του δικαιώματος όλων των παιδιών στην εκπαίδευση και στο ασφαλές περιβάλλον των σχολείων, από κάθε είδους καταπάτηση των δικαιωμάτων των παιδιών και κυρίως ενάντια στον εκφοβισμό και την βία.

Γιορτάζεται κάθε χρόνο την 20ή Νοεμβρίου, την ημέρα που υιοθετήθηκε η πιο ευρέως επικυρωμένη συνθήκη για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ιστορία, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού (1989). Η UNICEF πραγματοποιεί τη μέρα αυτή ανάλογες εκδηλώσεις σε 126 χώρες ανά τον κόσμο, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να ενώσουν τις φωνές τους και να καλέσουν τις κυβερνήσεις να επενδύουν στο μέλλον τους.