Skip to main content

Προσφορά αγάπης από την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη»

Η παράταξη στήριξε έμπρακτα τον κοινωφελή στόχο αύξησης του συνολικού αριθμού των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Μια διαφορετική προσφορά αγάπης από την παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη». Φίλοι, μέλη και υποψήφιοι της παράταξης εγγράφηκαν ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Στα γραφεία της παράταξης «Ναι στη Θεσσαλονίκη» φίλοι, μέλη και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στήριξαν έμπρακτα τον κοινωφελή στόχο αύξησης του συνολικού αριθμού των Ελλήνων Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Η δράση έγινε με την αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Be my hero» που συνεργάζεται με το Κέντρο Ενημέρωσης & Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών (Κ.Ε.Δ.Μ.Ο.Π.) και την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπλήρωσαν τη σχετική αίτηση και μετά έδωσαν δείγμα σάλιου με μία μπατονέτα. Με αυτόν τον τόσο απλό τρόπο εγγράφηκαν ως Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών και καταχωρήθηκαν  ανώνυμα στην Εθνική αλλά και στην Παγκόσμια Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών. Έγιναν εν δυνάμει δότες για οποιονδήποτε ασθενή στον κόσμο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε ενημέρωση πως «ο μυελός των οστών είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος και βρίσκεται στο πίσω μέρος της λεκάνης (φανταστείτε τις πίσω τσέπες ενός παντελονιού). Δεν έχει καμία σχέση με το νωτιαίο μυελό που σχετίζεται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη. Όταν μιλούμε για μυελό των οστών, μιλούμε για AIMA. Στην σπάνια περίπτωση που ένας Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών βρεθεί συμβατός τότε η δωρεά μυελού των οστών σχεδόν στο σύνολο των περιπτώσεων είναι όμοια της αιμοδοσίας. Η δωρεά μυελού των οστών, είναι ακίνδυνη, και ανώδυνη. Η δωρεά μυελού των οστών είναι η Ανώτερη Πράξης Ανθρωπιάς και Αγάπης. Οι ασθενείς που νοσούν από καρκίνο του αίματος περιμένουν ένα θαύμα και αυτό το θαύμα είμαστε ΕΜΕΙΣ».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε ότι «ως παράταξη «Ναι στη Θεσσαλονίκη» αποφασίσαμε να γιορτάσουμε τη μέρα αγάπης κάνοντας μία δράση προσφοράς αγάπης στον συνάνθρωπο, που υποφέρει και με μία πολύ απλή πράξη μας μπορεί να θεραπευθεί. Πόσο μάλλον όταν ο συνάνθρωπος μας είναι μικρά παιδιά. Συγχαρητήρια σε όλους όσους συμμετείχαν σήμερα αλλά βοηθούν κάθε μέρα στη διάδοση αυτού του μηνύματος αγάπης και ανθρωπιάς».