Skip to main content

Προσγειώθηκε με ασφάλεια στην Ισλανδία η πτήση Αθήνα-Νέα Υόρκη

Το αεροσκάφος απογειώθηκε το μεσημέρι από Αθήνα με προορισμό τη Νέα Υόρκη αλλά εξετράπη προς Ισλανδία χωρίς οι επιβάτες να έχουν ενημερωθεί.

Ώρα Ελλάδος 22:04 προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο του Κεφλάβικ της Ισλανδίας το αεροσκάφος της United Airlines που απογειώθηκε το μεσημέρι από Αθήνα με προορισμό το Νιούαρκ της Νέας Υόρκης αλλά εξετράπη προς Ισλανδία χωρίς οι επιβάτες να έχουν ενημερωθεί.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους επιβάτες της πτήσης του Boeing 787-10 Dreamliner που κατά τη διάρκεια της πτήσης και ενώ πετούσαν πάνω από τις Άλπεις είδαν στις οθόνες τους μέσα στο αεροσκάφος ότι η πτήση αλλάζει πορεία!

Κατά πληροφορίες, ένας από τους πιλότους της United Airlines είχε σπάσει το πόδι του στην Αθήνα και η πτήση κατευθύνθηκε εκτάκτως προς την Ισλανδία για να επιβιβαστεί νέος πιλότος.

Στη φωτογραφία επάνω, φαίνεται με διακεκομμένη γραμμή η πορεία που θα έπρεπε να ακολουθήσει κανονικά η πτήση UA125 και με την έντονη γραμμή η πορεία που ακολούθησε και που όπως φαίνεται άλλαξε πάνω από τις Αλπεις για να κατευθυνθεί στην Ισλανδία.
Ωστόσο οι επιβάτες δεν είχαν ενημερωθεί με αποτέλεσμα να επικρατήσει αναστάτωση στο εσωτερικό του αεροσκάφους με πληροφορίες να κάνουν αναφορά στο ενδεχόμενο μηχανικής βλάβης.

Για την δεδομένη εκτροπή της πτήσης της United Airlines που αποτυπώνεται στις ιστοσελίδες που αποτυπώνουν τις αεροπορικές πτήσεις και τις αλλαγές εν πτήσει δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση της ελληνικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και των υπευθύνων στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος».