Skip to main content

Προσκεκλημένο των Milwaukee Bucks το τμήμα eSports του Άρη!

Η ομάδα eSports του Άρη προσκλήθηκε από την επίσημη eSports ομάδα των Milwaukee Bucks, γεγονός που αποτελεί σπουδαία τιμή-ορόσημο για τον Α.Σ. Άρης.

Σπουδαία τιμή-ορόσημο για τον ερασιτέχνη Άρη και τα ελληνικά eSports, καθώς η ομάδα eSports του συλλόγου προσκλήθηκε από την επίσημη eSports ομάδα των Milwaukee Bucks.

Όπως ενημέρωσε ο Α.Σ. Άρης: «Απέναντί τους, οι «κιτρινόμαυροι» θα συναντήσουν σπουδαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους όπως η Μπάγερν Μονάχου ,η Φενέρμπαχτσε, η Γαλατάσαραϊ και η Λυών αλλά και κορυφαίες ομάδες eSports με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους, σε ένα υπέρ-πρωτάθλημα με έντονο άρωμα… Euroleague.

Συγκεκριμένα, στο πρωτάθλημα προσκλήθηκαν να συμμετέχουν οι πιο επιτυχημένες ευρωπαϊκές ομάδες eSports της σεζόν που ολοκληρώθηκε στο NBA 2Κ20. Ανάμεσα τους και η ομάδα eBasketball του ΑΡΗ, που παρότι νεοσύστατη (ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020), κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόσκληση των «ελαφιών» έχοντας ως «όπλο» της, την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της περασμένης σεζόν, αλλά και το ισχυρό brand του συλλόγου σε συνδυασμό με το επαγγελματικό επίπεδο λειτουργίας του τμήματος.

Την κάθε ομάδα στον αγωνιστικό χώρο απαρτίζουν πέντε ψηφιακοί παίκτες, κάθε ένας από τους οποίους ελέγχεται από ένα φυσικό παίκτη/gamer αθλητή. Επομένως, σε κάθε παιχνίδι αγωνίζονται συνολικά δέκα eSports αθλητές, γεγονός που καθιστά το θέαμα πολύ κοντά στο αληθινό μπάσκετ. Μάλιστα, οι ομάδες διαθέτουν συστήματα και αυτοματισμούς τους οποίους «δουλεύουν» πυρετωδώς σε προπονήσεις εντός του ψηφιακού παιχνιδιού αλλά και ομάδα scouting team που μελετάει τους αντιπάλους με σκοπό να προσαρμόσει την αμυντική αντιμετώπιση ανάλογα την ομάδα.

Το ρόστερ του ΑΡΗ αποτελείται από 8 παίκτες, επτά Έλληνες και έναν Κροάτη. Χρέη προπονητή για την ομάδα έχουν αναλάβει ο Κωνσταντίνος Παπανικολάου και ο Ηρακλής Κυριακίδης.
Το ευρωπαϊκό  πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου και αποτελείται από 15 μονές αγωνιστικές, με τις 12 πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μετά το πέρας της κανονικής διάρκειας, να προκρίνονται στα play off. Την Δευτέρα 21/09 είναι η αφετηρία των υποχρεώσεων του ΑΡΗ απέναντι στη Λυών.

Οι τέσσερις πρώτες ομάδες της διοργάνωσης θα λάβουν υψηλό χρηματικό έπαθλο και αθλητικό υλικό των Milwaukee Bucks και της Bucks Gaming».

Οι δηλώσεις των στελεχών

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που λάβαμε την πρόσκληση των Milwaukee Bucks να συμμετέχουμε στο σπουδαιότερο πρωτάθλημα της Ευρώπης. Αποτελεί μεγάλη τιμή και ανταμοιβή των κόπων μας, να είμαστε η μόνη ελληνική ομάδα διοργάνωση. Θα εκπροσωπήσουμε όχι μόνο τον Άρη αλλά όλη την Ελλάδα στο υψηλότερο επίπεδο» τόνισε ο Κ. Παπανικολάου.

Στην αναγνώριση που λαμβάνει το τμήμα στάθηκε ο επικεφαλής, Παρασκευάς Σπηλιόπουλος: «Η πρόσκληση συμμετοχής από έναν τόσο μεγάλο οργανισμό αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση και πιστοποίηση της πρωτοποριακής και επιτυχημένης λειτουργίας του τμήματος σε συνεργασία με το σύλλογο».