Skip to main content

Πρόσκληση από το ΕΒΕΘ για συμμετοχή στο έργο 4helix+

Πρόσκληση για εγγραφή στο διεθνή κατάλογο παρόχων τεχνογνωσίας “4helix+ Knowledge Providers Gallery’’ απευθύνει το Επιμελητήριο

Πρόσκληση σε Πολιτιστικές και Δημιουργικές Βιομηχανίες (Δημόσιους/Ιδιωτικούς Φορείς Έρευνας, Ανάπτυξης, Καινοτομίας - εξειδικευμένες επιχειρήσεις), καθώς και σε νέους μη θεσμικούς φορείς καινοτομίας (fab labs, living labs, maker spaces, creative hubs κλπ.) από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο να εγγραφούν στον διεθνή κατάλογο παρόχων τεχνογνωσίας “4helix+ Knowledge Providers Gallery’’, απευθύνει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο έργο 4helix+ (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Interreg MED).

Οι Πάροχοι Τεχνογνωσίας από όλες της περιοχές του Προγράμματος MED που θα εγγραφούν στο διεθνή κατάλογο θα έχουν τη δυνατότητα:

α)  να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής σε δράσεις δικτύωσης του έργου 4helix με κάλυψη των εξόδων μετάβασης - διαμονής.    

β) Να επιλεγούν από Μικρομεσαίες/νεοφυείς επιχειρήσεις της γαλάζιας ανάπτυξης (επιχειρήσεις αλιείας, επεξεργασίας αλιευμάτων, υδατοκαλλιέργειες, παράκτιου και θαλάσσιου τουρισμού, ναυπήγησης σκαφών,  γαλάζιες βιοτεχνολογίες κλπ.) που εδρεύουν στις πιλοτικές περιοχές του έργου στην Ιταλία, την Ελλάδα, την Κροατία), την Πορτογαλία, την Αλβανία και τη Γαλλία, για τη διαμόρφωση και υλοποίηση μικρών καινοτόμων σχεδίων μεταφοράς τεχνογνωσίας για το σχεδιασμό / δημιουργία νέων προϊόντων, υπηρεσιών, διαδικασιών, επιχειρηματικών μοντέλων και  στρατηγικών marketing. Συγκεκριμένα, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης και επιλογής θα χορηγηθούν σε κάθε πιλοτική περιοχή του έργου. έξι (6) κουπόνια Καινοτομίας, σε αντίστοιχο αριθμό Μικρομεσαίων/νεοφυών επιχειρήσεων της γαλάζιας ανάπτυξης, ύψους 10.000€ έκαστο, προκειμένου αυτές να υλοποιήσουν τα καινοτόμα σχέδιά τους.  Πρόκειται επομένως να χορηγηθούν 48 κουπόνια συνολικού ύψους 480.000€. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του κάθε καινοτόμου σχεδίου θα καταβληθεί στον Πάροχο Τεχνογνωσίας το ποσό του κουπονιού καινοτομίας για τις παρεχόμενες στην ΜΜΕ/νεοφυή επιχείρηση υπηρεσίες.

Οι Πάροχοι Τεχνογνωσίας από την Ελλάδα και την Κύπρο, που θα εγγραφούν στο διεθνή κατάλογο, θα μπορούν να επιλεγούν για τη διαμόρφωση καινοτόμων σχεδίων όχι μόνο από τις μικρομεσαίες/νεοφυείς επιχειρήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και από αυτές των υπολοίπων πιλοτικών περιοχών του έργου 4helix+.

γ) Να  προβληθούν σε διεθνές επίπεδο και να διευρύνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο, μέσα από το portal του 4helix+ και τις δράσεις δικτύωσης του έργου.   
Η εγγραφή στο διεθνή κατάλογο  “4helix+ Knowledge Providers Gallery’’ γίνεται on line μέσω του συνδέσμου https://4helix.unicam.it/kp_eol.php του Portal του έργου 4helix+ ‘’CYBER SPACE’’. Μέσω του ανωτέρω συνδέσμου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στη διεθνή Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι προϋποθέσεις και η διαδικασία εγγραφής.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την εγγραφή στον κατάλογο είναι η 31η Μαρτίου του 2019.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Μελετών & Έρευνας του ΕΒΕΘ (αρμόδιοι κ. Αντώνης Μπούμπουλας τηλ. 2310 370180 και κ. Γιώργος Εμμανουηλίδης τηλ. 2310 370181)