Skip to main content

Πρόσκληση Γκιούλ για την εισροή επενδυτικών κεφαλαίων

O Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προσκάλεσε επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο να επενδύσουν στην τουρκική οικονομία.
O Τούρκος πρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ, προσκάλεσε επενδυτές από ολόκληρο τον κόσμο να επενδύσουν στην τουρκική οικονομία. «Προσκαλούμε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο τον ισλαμικό κόσμο, να επενδύσει στην Τουρκία καθώς υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στη χώρα μας».

Η επενδυτική πρόσκληση από τον Τούρκο πρόεδρο, έγινε στη διάρκεια της 26ης διάσκεψης της Μόνιμης Επιτροπής για την Οικονομική και Εμπορική Συνεργασία (COMCEC) στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης. Η διάσκεψη της αναφερόμενης περιοχής, έγινε παράλληλα με τη διοργάνωση του 14ου Διεθνούς Επιχειρηματικού Φόρουμ (MUSIAD), το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Στο περιθώριο των δύο διασκέψεων πραγματοποιήθηκαν κύκλοι συζητήσεων, μεταξύ επιχειρηματιών και επενδυτών, με το επίκεντρο του ενδιαφέροντος να εντοπίζεται στις επενδυτικές δυνατότητες της τουρκικής οικονομίας, η οποία έχει εισέλθει σε πορεία θετικής οικονομικής ανάπτυξης.