Skip to main content

Πρόσκληση σε startups για συμμετοχή στο Thessaloniki Demo Day

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση εκπροσώπων Venture Capital funds και δικτύων επιχειρηματικών αγγέλων στη Θεσσαλονίκη.

Το OK!Thess προσκαλεί startups και ομάδες που θέλουν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους προσπάθεια σε επενδυτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να συμμετέχουν στο Thessaloniki Demo Day που διοργανώνεται στις 19 Μαρτίου 2019 στον χώρο του OK!Thess.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέχρι σήμερα συγκέντρωση εκπροσώπων Venture Capital funds και δικτύων επιχειρηματικών αγγέλων στη Θεσσαλονίκη, με αντικείμενο την πραγματοποίηση κατ’ ιδίαν συναντήσεων με ομάδες του ελληνικού startup οικοσυστήματος.  

1. Τι είναι το Thessaloniki Demo Day

Τα Thessaloniki Demo Days είναι ειδικά events που διοργανώνονται από το OK!Thess για να επιτρέψουν τη δικτύωση μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και επενδυτών κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Μέσα στο 2018 διοργανώθηκαν τρία Demo Days στο OK!Thess: στις 20 Ιανουαρίου, 18 Μαιου και 23 Οκτωβρίου. Στα event αυτα συμμετείχαν 48 startups που έκαναν πάνω από 100 συναντήσεις με εκπροσώπους επενδυτικών σχημάτων, οι οποίες ακολουθήθηκαν από επενδύσεις ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ μέχρι σήμερα.

2. Οι επενδυτές που συμμετέχουν

Μεταξύ αυτών που έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους σε αυτή την διοργάνωση είναι εκπρόσωποι των παρακάτω επενδυτών (Venture Capital και επιχειρηματικοί άγγελοι) από την Ελλάδα και την ΝΑ Ευρώπη:

    BigPi (https://bigpi.vc/)  

    Metavallon (https://metavallon.vc/)  

    Velocity Partners (http://velocitypartners.vc/)  

    Unifund (https://uni.fund/)   

    VentureFriends (https://venturefriends.vc/)  

    Startech Ventures (https://www.starttech.vc/)  

    NBG Business Seeds (https://www.nbg.gr/en/nbgseeds)

    Cross Border Angels (https://crossborderangels.com/)

    Eleven Ventures (https://www.11.me/)

    LAUNCHub (https://www.launchub.vc/)

    CEO Angels Club (https://ceoclub.bg/angels/)

    South Central Ventures (https://sc-ventures.com/)

    Anthology Ventures (https://anthologyventures.com/)

    Hellenic Business Angels Network (https://www.heban.gr/)

    Adrion Business Angels Network (https://www.adrionban.gr/)

 Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες σε ομάδες αρχικού σταδίου και σε ευρύ φάσμα επιχειρηματικών μοντέλων, από hardware μέχρι τεχνολογίες software και υπηρεσίες στους τομείς της υγείας, μεταφορών, ενέργειας, εμπορίου, παραγωγής, αγροδιατροφής, fintech, τουρισμού.

3. Προϋποθέσεις συμμετοχής για τις startups

Μόνη ουσιαστική προϋπόθεση για την συμμετοχή μιας νεοφυούς επιχείρησης στο Thessaloniki Demo Day είναι η προσπάθεια της να έχει φτάσει στο κατάλληλο επίπεδο ωριμότητας και προετοιμασίας ώστε η ιδρυτική ομάδα να μπορεί να παρουσιάσει ολοκληρωμένα μια επενδυτική πρόταση.

Οι ομάδες δεν είναι υποχρεωτικό να προέρχονται από το πρόγραμμα επιτάχυνσης και προθερμοκοίτησης του OK!Thess. Η πρόσκληση συμμετοχής είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε ομάδα από οποιαδήποτε τοποθεσία. Επίσης δεν είναι υποχρεωτικό για μια ομάδα να εμφανίζεται σε επενδυτές για πρώτη φορά.

4. Διαδικασία συμμετοχής

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων startups θα αποσταλούν στους επενδυτές προς αξιολόγηση. Οι επενδυτές θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους σχετικά με το ποιες ομάδες επιθυμούν να συναντήσουν σε 1-1 meetings και θα κλειστούν συναντήσεις για τις 19 Μαρτίου. Οι ομάδες που θα κληθούν για συναντήσεις με τους επενδυτές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν δύο σεμινάρια προετοιμασίας για financials και pitching.

Το χρονοδιάγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

    Υποβολή της περιγραφής της εταιρειας στην παρακάτω φόρμα: https://goo.gl/forms/MynUlrgtyrTrjHI43
    Προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος: 3 Μαρτίου 2019

    Ενημέρωση ομάδων για το πρόγραμμα τον συναντήσεων: 10 Μαρτίου 2019

    Σεμινάρια προετοιμασίας των ομάδων (Financials και Pitching): 13 και 15 Μαρτίου 2019

    Demo Day: 19 Μαρτίου 2019

5. Περισσότερες πληροφορίες

mail@okthess.gr

Τηλ.επικοινωνίας 231331-7303