Skip to main content

Πρόσκληση Τσίπρα σε Θεοδωράκη να ταυτιστεί με τις κόκκινες γραμμές

Να απομακρυνθεί από τον σκληρό πυρήνα του χθες κάλεσε τον πρόεδρο του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν κάνουμε πολιτική με βάση τις δημοσκοπήσεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή στην «Ώρα του πρωθυπουργού», όπου απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις.

Όπως είπε, «δεν υπήρχε ποτέ άλλη κυβέρνηση να έχει τέτοια μεγάλη αποδοχή», ενώ εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ  λέγοντας ότι «έχω έρθει στη Βουλή περισσότερες φορές από ό,τι είχε ο κ. Σαμαράς». 

Ο πρωθυπουργός συμβούλεψε μάλιστα τον κ. Θεοδωράκη να  σταματήσει να ταυτίζεται με τους «μνημονιακούς», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αποκοπείτε  από αυτούς που έριξαν την Ελλάδα στα βράχια. Απομακρυνθείτε από τον σκληρό πυρήνα του χθες» και τον κάλεσε να ταυτιστεί με τις κόκκινες γραμμές στο ασφαλιστικό και στις συλλογικές συμβάσεις. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι δεν είναι σωστό όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση, να προκαλέσει συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε «σημαντική στιγμή» την επανέναρξη της «Ωρας του Πρωθυπουργού», κατά την έναρξη της τοποθέτησή του στη Βουλή για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη, για τις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία.

Δεσμεύτηκε για διάλογο για τις μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία, ενώ εξήγησε γιατί προωθούνται με επείγουσες διαδικασίες συγκεκριμένες ρυθμίσεις, απαντώντας στον κ. Θεοδωράκη που έκανε λόγο για αριστερή ιδεοληπτική πολιτική.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για εκτεταμένο διάλογο για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η Παιδεία. Τόνισε, ωστόσο ότι υπήρχε ανάγκη για εσπευσμένες αλλαγές σε συγκεκριμένους τομείς, όπως τα συμβούλια των Πανεπιστημίων, καθώς δεν επιτρέπουν την εύρυθμη λειτουργία των ΑΕΙ.

Για το θέμα των αιωνίων φοιτητών έκανε λόγο για ένα αιωνίως επικοινωνιακό ζήτημα και όχι θέμα ουσίας, καθώς οι αιώνιοι φοιτητές δεν επιβαρύνουν τα Πανεπιστήμια, αφού δεν έχουν κανένα δικαίωμα σε βιβλία, στέγαση ή σίτιση.