Skip to main content

Προσοχή: Νέα εξαπάτηση ιδιοκτήτριας καταλύματος μέσω εφαρμογής

Μέσω της νέας πατέντας με τις δήθεν κρατήσεις δωματίων, άγνωστος εξαπάτησε μια γυναίκα κατευθύνοντάς την να κάνει κατάθεση αντί να λάβει χρήματα.

Νέα περίπτωση εξαπάτησης ανυποψίαστων πολιτών μέσω τραπεζικής εφαρμογής σημειώθηκε τη Δευτέρα σε περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Όπως είχε γράψει η Voria.gr, απατεώνες ανακάλυψαν μια νέα πατέντα για να εξαπατούν ιδιοκτήτες καταλυμάτων ενώ μάλιστα φαίνεται να χτυπούν κυρίως στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Διαβάστε - Εξαπάτησαν ιδιοκτήτες καταλυμάτων με δήθεν κράτηση δωματίων

Οι δράστες της απάτες ξεγελούν τους παθόντες, προφασιζόμενοι ότι επιθυμούν να κάνουν κράτηση δωματίου και να προχωρήσουν στην αντίστοιχη κατάθεση χρημάτων ενώ στην ουσία εκμεταλλεύονται τους παθόντες, καθοδηγώντας τους να κάνουν εν τέλει αυτοί κατάθεση χρημάτων μέσω εφαρμογής που χρησιμοποιείται για τραπεζικές συναλλαγές.

Η πιο πρόσφατη περίπτωση εξαπάτησης καταγράφηκε στην περιοχή της Νέας Χιλής στην Αλεξανδρούπολη την Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο δράστης τηλεφώνησε σε τουριστική επιχείρηση για κράτηση δωματίου και με την πρόφαση κατάθεσης χρημάτων για την κράτηση, καθοδήγησε την παθούσα στην πραγματοποίηση συναλλαγής μέσω τραπεζικής εφαρμογής, καταφέρνοντας να την εξαπατήσει και να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Οι έρευνες για την ταυτοποίηση του δράστη είναι σε εξέλιξη ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.